Tuesday, June 16, 2015

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (μέρος 4ο) του Θανάση Τσακίρη


Θανάσης Τσακίρης


Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


4ο μέρος


Ένα "δικαιωματικό διήγημα"




Αθήνα - Πάτρα



Άνοιξη 2010
 
Σύνδεση με τα προηγούμενα:
 
 
 
Έκλεισε το τηλέφωνο και έτρεξε στην ντουλάπα για να διαλέξει φόρεμα. Είχε αρχίσει να ψιλοκρυώνει . Έβγαλε τη ρόμπα του μπάνιου έψαξε και βρήκε εσώρουχα και καλτσόν και προτίμησε να φορέσει το πιο «συντηρητικό» αλλά και ακριβό ταγιέρ που είχε αγοράσει τον περασμένο μήνα από το Μιλάνο σε ένα διάλειμμα από τις εργασίες της πανευρωπαϊκής ομάδας επιστημόνων της ευρωκοινωνικής διεθνούς . Όσο «συντηρητικά» όμως και να είχε ντυθεί μέσα της βράζει το  ριζοσπαστικό συναίσθημα. Ετοιμάζεται να δώσει σκληρή μάχη με «θεούς και δαίμονες» μέσα στο κόμμα για να υπερασπίσει τους αδύναμους ,να μπλοκάρει τα σχέδια των ισχυρών του χρήματος που ξαφνικά ερωτεύθηκαν σφοδρά τις ιδέες και τους ανθρώπους της κοινωνικής δημοκρατίας , της οικολογίας και του φεμινισμού . Σταμάτησε ξαφνικά τις αρνητικές σκέψεις και επικεντρώθηκε στο παρουσιαστικό της. Κοιτάχθηκε στον καθρέφτη τον ολόσωμο και καθώς είναι κάτι που δε το συνηθίζει , ξαφνιάστηκε από τη θέα του γυμνού κορμιού της .
 
 Δέκα χρόνια είχε να δει τον εαυτό της έτσι. Είχε ζήσει μια έξαλλη ζωή στα φοιτητικά της χρόνια και αργότερα έπεσε με τα μούτρα στο διάβασμα για το διδακτορικό και στην πολιτική των εσωκομματικών δωμάτων. Έτρωγε άτακτα, καθόταν 24ωρα ολόκληρα μπροστά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήγαινε παντού με το αυτοκίνητο. Παρ’ όλα αυτά σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ίδια κι απαράλλακτη όπως πριν δέκα χρόνια. Ο χρόνος είχε ξεχάσει να περάσει από πάνω της.
 
 
Συνεχίζεται....
 
 
 
 
 
 

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...