Monday, August 04, 2014

Tsakthan Daily, 4/8/2014 Πατέρα, βλέπεις κανένα να χαμογελάει και να χαίρεται;

Tsakthan Daily, 4/8/2014


Πατέρα, βλέπεις κανένα να χαμογελάει και να χαίρεται;


Εκρηκτική αύξηση της μερικής απασχόλησης. Ο ένας στους τέσσερις ασφαλισμένους στο ΙΚΑ εργάζεται πλέον με συνθήκες μερικής απασχόλησης, δηλαδή για μερικές ώρες την εβδομάδα. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ο αριθμός των μερικώς απασχολουμένων –και αμειβόμενων με λιγότερα από 440 ευρώ μεικτά κατά μέσον όρο (ή 370 ευρώ καθαρά)– αυξήθηκε κατά 41,76%, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Ειδικότερα:

1. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο αριθμός των ασφαλισμένων σε συνθήκες μερικής απασχόλησης ήταν 275.618 (98.993 άνδρες και 176.625 γυναίκες).

2. Τον Δεκέμβριο του 2013 ο αριθμός των μερικώς απασχολουμένων έφτασε τα 390.740 άτομα (158.579 άνδρες και 232.161 γυναίκες). Δηλαδή, οι άνδρες μερικώς απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 60,19% και οι γυναίκες κατά 31,44%


Μετα-βιομηχανοποίηση του θανάτου

Ουρλιαχτά μέσα στο παγωμένο και υγρό σκοτάδι του Αιγαίου. Φωνές απελπισμένων γυναικών, κλάματα τρομοκρατημένων παιδιών, το σκοινί από το σκάφος του Λιμενικού που τους δένει με τη ζωή κόβεται, η βάρκα βουλιάζει, το νερό πλημμυρίζει αμπάρια και πνευμόνια. Θάνατος. Σιωπή... Έντεκα άνθρωποι, οκτώ μωρά και τρεις μανάδες, κυνηγημένοι απ' τον πόλεμο στην μακρινή τους πατρίδα, πνίγονται στ' ανοιχτά του Φαρμακονησίου χειμώνα καιρό. Οκτώ μήνες μετά, μαζί τους πνίγηκε και κάθε έννοια δικαίου, με μια απλή εισαγγελική πράξη που έκρινε ότι η υπόθεση για την ανείπωτη τραγωδία στην οποία ενεπλάκησαν άνδρες του Λιμενικού θα πρέπει να μπει στο αρχείο! Σοκ! Και δέος...

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά


Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, η «Εποχή» και το Red Notebook διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα την άνοδο του Μεταξά στην εξουσία, το αντιφασιστικό ΟΧΙ και το σημερινό πολιτικό στοίχημα της αναθεώρησης της ιστορίας του 20ου αιώνα. Στην εκδήλωση μίλησαν οι ιστορικοί Μενέλαος Χαραλαμπίδης και Τάσος Σακελλαρόπουλος, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, με συντονίστρια τη Λίνα Θεοδώρου εκ μέρους των διοργανωτών (βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας). Το αναδημοσιεύουμε με αφορμή την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 4ης Αυγούστου 1936.

Γρήγορα μην τα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ


Τα Χριστούγεννα θα γίνει μάλλον η δίκη των 30 κατηγορούμενων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Λόγω του μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων, δικηγόρων, μαρτύρων κ.λπ. θα πρέπει να βρεθεί μία αίθουσα που να καλύπτει τις προϋποθέσεις, χωρίς να αποκλείεται να αξιοποιηθούν ακόμα και αίθουσες των Ολυμπιακών Ακινήτων. (http://news.gr.msn.com/%C2%AB%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AF%C2%BB-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1-2 )
Θανάσης Τσακίρης
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1693 - Ο καλόγερος Ντομ Περινιόν παρασκευάζει την πρώτη σαμπάνια σε μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Οτβιγιέ της Καμπανίας (Γαλλία).

1704 - Πόλεμος της Ισπανικής Διαδοχής: Το Γιβραλτάρ καταλαμβάνεται από τον Αγγλικό και τον Ολλανδικό στόλο.

1789 - Καταργείται στη Γαλλία η φεουδαρχία.

1822 - Κατάληψη και καταστροφή των χωριών Λάκκων και Θερίσου Κρήτης από το Χασάν Πασά.

1865 - Με Β.Δ. ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

1914 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.

1936 - Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά

1949 - Συγχωνεύονται οι ΒΑΑ (Basketball Association of America) και NBL (National Basketball League) δημιουργώντας το σημερινό ΝΒΑ (National Basketball Association).

ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org/wiki/4_%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας
Σήμερα είναι της Οσίας Ευδοκίας.

https://www.youtube.com/watch?v=6jVP91WhBso

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο δεξιός εξτρεμισμός στην Ευρώπη
Brigitte Bailer, Tamás Boros, Gideon Botsch, Yngve Carlsson, Roberto Chiarini, Radu Cinpoeş, Βασιλική Γεωργιάδου, Katrine Fangen, Mridula Ghosh, Christoph Kopke, Marcin Kornak, Riccardo Marchi, Michael Minkenberg, András Biró Nagy, Kristina Nauditt, Rafał Pankowski, Britta Schellenberg, Martin Schulz, Zoltán Vasali, Fabian Virchow, Harald Weilnböck, Gerd Wermerskirch
επιμέλεια: Ralf Melzer, Sebastian Serafin
μετάφραση: Ελίζα Παπαδάκη
Πόλις, 2014
464 σελ.

Πόσο διαδεδομένες και εδραιωμένες είναι στην Ευρώπη οι προκαταλήψεις, η ακροδεξιά σκέψη και οι ακροδεξιές δομές; Πώς αναπτύσσονται πανευρωπαϊκά τα δεξιά εξτρεμιστικά και λαϊκιστικά κόμματα και κινήματα; Ποιες είναι οι ιστορικές τους ρίζες, και γιατί εξακολουθούν να ελκύουν τους ανθρώπους;
Ο ανά χείρας συλλογικός τόμος επικεντρώνεται αφενός στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ ένα άλλο κέντρο βάρους τίθεται σε νοτιοευρωπαϊκά κράτη (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία) τα οποία έχουν πληγεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό από την τρέχουσα οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση και τις καταστροφικές κοινωνικές της επιπτώσεις, αλλά διαφοροποιούνται σαφώς μεταξύ τους ως προς την ακροδεξιά πολιτική παράταξη.
Η Άκρα Δεξιά στην Ευρώπη παρουσιάζει μια σειρά κοινά στοιχεία, αλλά επίσης σαφείς διαφορές. Ο δεξιός εξτρεμισμός δεν είναι διόλου αποκλειστικό φαινόμενο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Στη σημερινή Δυτική Ευρώπη η απόρριψη και η απαξίωση στρέφονται ιδίως κατά μουσουλμάνων μεταναστών - τάση που προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να την εκμεταλλευτούν οι δεξιές λαϊκιστικές δυνάμεις.
Στην Ελλάδα η οικονομική κρίση επέφερε μια διάβρωση του κομματικού ιστού και έδωσε στο ακροδεξιό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή τη δυνατότητα να εισέλθει στη Βουλή με 18 εκπροσώπους. Απομένει να φανεί αν οι ποινικές διώξεις κατά του κόμματος θα περιορίσουν την εύνοια των εκλογέων ή, αντίθετα, θα προκαλέσουν ακόμα και αύξηση των ψήφων του. Σε κάθε περίπτωση, μια κριτική ανάλυση/αντιμετώπιση του φαινομένου του δεξιού εξτρεμισμού και των αιτίων του, τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο, είναι επιτακτική ανάγκη στην Ελλάδα.
 (από τον πρόλογο των επιμελητών της έκδοσης)


Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

LOVE PUNCH

Σκηνοθεσία: Τζόελ Χόπκινς

Πρωταγωνιστούν: Έμα Τόμσον, Πιρς Μπρόσναν, Τάπενς Μίντλετον

 

Ο Ρίτσαρντ, μεσήλικας, χωρισμένος και συνταξιούχος, χάνει ξαφνικά τη σύνταξή του επειδή κάποιος τον εξαπάτησε και η εταιρία που πούλησε έχει πτωχεύσει. Μαζί με την πρώην σύζυγό του, Κέιτ, πηγαίνουν στη Νότια Γαλλία για να ξεσκεπάσουν τον απατεώνα. Η κλοπή ενός κοσμήματος φαίνεται πως είναι η λύση. Μέτρια αστυνομική κωμωδία με δύο γοητευτικούς πρωταγωνιστές.



No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...