Sunday, August 10, 2014

Tsakthan Daily, 10/8/2014 Η ΠΙΣΙΝΑ

Tsakthan Daily, 10/8/2014


Η ΠΙΣΙΝΑ

«Επιχείρηση κατά του ελεύθερου κάμπινγκ πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Σαμοθράκη. Ελέγχθηκαν 90 άτομα, από τα οποία 70 Έλληνες και 20 αλλοδαποί, ενώ βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις που αφορούσαν την παράνομη εγκατάσταση σκηνών. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, όπως είναι η Γριά Βάθρα και οι Βαράδες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος Σαμοθράκης με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου, της Πυροσβεστικής και του Δασονομείου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και κατά το επόμενο διάστημα.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο νησί των Καβειρίων Μυστηρίων δεν υπάρχουν νεοελληνικές πισίνες, αυτές οι κακόγουστες, συνήθως, χαβούζες που φιλοξενούν σήμερα τους φορείς των success story του τέως «υπαρκτού σοσιαλισμού» αλλά και τα θύματά τους. Όμως, ορισμένοι ενοχλούνται από την κοινότητα των εραστών της ελεύθερης κατασκήνωσης στις λίμνες και στους καταρράκτες της Σαμοθράκης, μέσα στα δάση του ψηλού βουνού της που «έκρυβε το φεγγάρι» (Σάος, από το όνομα του νησιού σημαίνει «ψηλή Θράκη» -από το αρχαιοελληνικό σάμος = υψηλή.)
Όπως έλεγε ο Φραντς Κάφκα «η αλήθεια είναι πάντα είναι μια άβυσσος». Αν θέλουμε να βρούμε τη «βαθιά αλήθεια» βουτάμε στην «πισίνα» και εγκαταλείπουμε για ένα φεγγάρι την ασήμαντη επιφάνεια της καθημερινότητας και των εμπειριών μας από αυτή και καταδυόμαστε στο πιο μεγάλο βάθος. Ξεχνάμε τα βάσανα της πρωταγωνίστριας της διαφήμισης μιας ελληνογαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας και μηδενίζουμε το κοντέρ μας. Όταν βιώσουμε αυτή την εμπειρία «επιστρέφουμε επάνω –γελώντας και παίρνοντας ανάσα- στη διπλοφωτισμένη τώρα επιφάνεια των πραγμάτων». Άραγε οι κατασκευαστές πισινών στη Σαμοθράκη θα βουτήξουν πρώτοι;      


Θανάσης Τσακίρης
 

H ATAKA TΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου.Άφησα εκατομμύρια για να έρθω στην Ελλάδα". Γκίκας Χαρδούβελης («Τσάρος») Συνεχίζουμε για 4Η μέρα, γιατί είναι καταπληκτική ατάκα.

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

955 - Μάχη του Λέχφελντ: ο Όθων Α΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας νικά τους Μαγυάρους τερματίζοντας τις επεκτατικές ενέργειές τους προς τη Δύση.

1519 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος με πέντε πλοία αποπλέει από Σεβίλλη για διάπλου του κόσμου.

1628 - Το σουηδικό πολεμικό πλοίο "Βάσα" βυθίζεται στον λιμένα της Στοκχόλμης μετά από μόλις 20 λεπτά του παρθενικού ταξιδιού του.

1675 - Τίθεται ο θεμέλιος λίθος του Βασιλικού Παρατηρητηρίου Γκρήνουιτς (Greenwich) στο Λονδίνο.

1680 - Αρχίζει η εξέγερση του Πουέμπλο, στο Νέο Μεξικό.

1776 - Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών φτάνει στο Λονδίνο.

1792 - Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ της Γαλλίας συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται, οι δε Ελβετοί της Φρουράς του σφαγιάζονται από την παρισινό όχλο.

1793 - Έναρξη λειτουργίας του Μουσείου του Λούβρου.

1821 - ΗΠΑ: Η Μισούρι γίνεται η 24η πολιτεία των ΗΠΑ.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Πολυάριθμη τουρκική στρατιά υφίσταται πανωλεθρία μεταξύ Τρίπολης και Καλαβρύτων.

1822 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Περιορισμένες δυνάμεις Ελλήνων αναγκάζουν τον Κιουταχή να υποχωρήσει προς Λουτράκι.

1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ήττα των Ελλήνων αγωνιστών στον Άγιο Βλάσιο Καλαβρύτων.

1904 - Ναυμαχία του Πορτ-Άρθουρ. Οι Ιάπωνες καταστρέφουν το ρωσικό στόλο.

1906 - Μακεδονικός Αγώνας: Πέφτουν ηρωικά μαχόμενοι στην Μπρέσνιτσα Καστοριάς οι Μακεδονομάχοι Γ. Πατερός και Γ. Μαλισώρος.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος (νέο ημερολόγιο) : εκπρόσωποι από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ελλάδα υπογράφουν τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, τον τερματισμό του πολέμου.

1914 - Α' Π.Π.: Τα γερμανικά Κ/Δ Γκαίμπεν και Μπρεσλάου καταφεύγουν στα Δαρδανέλια καταδιωκόμενα από αγγλικά πολεμικά.

1916 - Α' Π.Π.: Ιταλικές δυνάμεις που ευρίσκοντο στον Αυλώνα αρχίζουν επέκταση κατοχής προς νότια και ανατολικά.

1920 - Η Συνθήκη των Σεβρών συνομολογείται ανάμεσα στις νικήτριες δυνάμεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Αρχίζει η επίθεση του Ελληνικού Στρατού κατά της τοποθεσίας Σαγγαρίου, με κατάληψη της περιοχής νοτίως του ποταμού Γκεΐκ Κατρατζή.

1944 - Β' Π.Π. : οι αμερικανικές δυνάμεις νικούν τα τελευταία ιαπωνικά στρατεύματα στο Γκουάμ.

1948 - Πρώτη τηλεοπτική παρουσία της Candid Camera, έχοντας στο ραδιόφωνο συμπληρώσει ένα χρόνο ως "Candid μικρόφωνο".

1949 - Στο Στρασβούργο συνέρχεται στη 1η του Σύνοδο το κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παρουσία 101 βουλευτών από 12 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάς.

1973 - Αθήνα - Δικτατορία: Δίκη βομβιστών της ΕΑΝ που ξεκίνησε την προηγουμένη, καταδικάζονται 6 μέλη σε ποινές φυλάκισης μέχρι 18 χρόνια.

1990 - Το διαστημόπλοιο Μαγγελάνος φτάνει στην Αφροδίτη .

1994 - Η Εθνική Ελλάδος στην καλαθοσφαίριση κερδίζει την αντίστοιχη ομάδα της Κίνας και προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος

http://el.wikipedia.org/wiki/10_%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σαμοθράκη

 

 

Μοντάζ

 

Am                Dm

Όσο και αν μετράς η μέρα δεν περνάει

Am                C

Όσο και αν γελάς το μυαλό σου αλλού πετάει

 

Ίσως να 'ναι και ο στρατός

Που γκρεμίζει τα όνειρά σου

Μα δεν μπορεί να παίζει αυτός

Με τα νεύρα τα δικά σου

 

C                            Am

Είκοσι-ένα μήνες στο στρατό δώδεκα στη Σαμοθράκη

Em                             E                   C   Am

Το ξέρω πως δεν ήμουν τυχερός δεν είχα νυχτερίδας κοκαλάκι

C                 Am

Όταν θα απολυθείς έλα να με συναντήσεις

  Em                         E                         Am

Στη Θεσσαλονίκη θα με βρεις και πως τα περνώ να μην ρωτήσεις

 

Το ξέρω πως κακοπερνάς τώρα μέσα στον στρατώνα

Είσαι όμως δυνατός θα αντέξεις τον χειμώνα

Σου δίνω μια συμβουλή φίλε μου να την θυμάσαι

Και αν η ζωή είναι μικρή δεν πρέπει να τη φοβάσαι

 

Είκοσι-ένα μήνες...

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΙ ΟΜΩΣ... ΓΙΝΕΤΑΙ

AND SO IT GOES

Κωμωδία Έγχρωμη Διάρκεια: 94'
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Ρομπ Ράινερ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Ντάγκλας, Νταϊάν Κίτον, Στερλίν Τζέρινς, Αννι Πάρις

Michael Douglas και Diane Keaton πρώτη φορά μαζί
Ο Michael Douglas και η Diane Keaton έχουν περάσει δεκαετίες ολόκληρες στα πλατό του Χόλιγουντ, παρ’ όλα αυτά οι καλλιτεχνικές τους πορείες μέχρι σήμερα δεν είχαν ποτέ διασταυρωθεί. Αυτό το καλοκαίρι, όμως, οι δύο μεγάλοι σταρ θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Κι Όμως… Γίνεται».
Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι να μη συμπαθήσει κανείς τον Oren Little (Michael Douglas) και αυτό ακριβώς είναι που θέλει. Εσκεμμένα αντιπαθητικός σε οποιονδήποτε μπορεί να συναντηθούν οι δρόμοι τους, δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να πουλήσει ένα τελευταίο σπίτι και να αποσυρθεί στην ηρεμία και τη γαλήνη – έως ότου ο αποξενωμένος γιος του εμφανίζει μια εγγονή (Sterling Jerins) για την οποία δεν γνώριζε καν ότι υπήρχε και έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του.
Ανίδεοι για το πώς να φροντίσουν για ένα γλυκό εγκαταλειμμένο εννιάχρονο την «παραδίδουν» στην αποφασιστική και αξιαγάπητη γειτόνισσα Leah (Diane Keaton) και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του απερίσπαστος. Αλλά σιγά-σιγά, ο Oren μαθαίνει πεισματικά να ανοίγει την καρδιά του στην οικογένειά του, στη Λία, και την ίδια τη ζωή μέσα σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία από τον σκηνοθέτη Rob Reiner («Στάσου Δίπλα Μου», «Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι»).
Σκηνοθεσία: Rob Reiner. Πρωταγωνιστούν: Michael Douglas, Diane Keaton, Sterling Jerins. Η ταινία προβάλλεται από την Hollywood Entertainment.


No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...