Tuesday, January 25, 2011

Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του ΠΜΣ "Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία"


Τριακόσιοι μετανάστες ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητώντας την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.
Οι απεργοί πείνας εν Αθήνα, χρησιμοποιούν το παλαιό κτίριο της Νομικής για την οργάνωση του αγώνα τους. Το κτίριο αυτό τελεί υπό ανακαίνιση και κατ’ επέκταση δεν χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή μαθημάτων ή άλλων λειτουργιών του πανεπιστημίου. Επιπλέον, είναι χωροταξικά διαχωρισμένο από το εν λειτουργία κτίριο (νέο κτίριο) της Νομικής.
Με αφορμή τη χρήση του κτιρίου, εμφανίστηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα πρώτα συκοφαντικά προς τους μετανάστες ρεπορτάζ. Η Κοσμητεία της Ν.Ο.Π.Ε. υιοθετεί ενεργό ρόλο στην επίθεση στους μετανάστες: αποφασίζει το αδικαιολόγητο κλείσιμο (lockout) του εν λειτουργία κτιρίου, και απειλεί με κατάργηση της φοιτητικής εξεταστικής, σε μια προσπάθεια να κατασκευάσει, εκ του μη όντος, αντιπαράθεση μεταξύ των απεργών πείνας και των φοιτητών.
Καταγγέλλουμε την αδιάλλακτη και επιθετική στάση της Κοσμητείας Ν.Ο.Π.Ε. προς τους μετανάστες.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και καλούμε σε έμπρακτη στήριξη του δίκαιου αγώνα των απεργών πείνας.
Γενική Συνέλευση Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του ΠΜΣ "Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία"

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...