Tuesday, January 18, 2011

Ο ΣΥΝ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥΣ

Δελτίο τύπου
Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ


Η Νομαρχιακή επιτροπή  Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ  καταδικάζει απερίφραστα τους φασιστικούς χαιρετισμούς και τις προκλήσεις στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο Αθήνας. Τέτοιες ενέργειες σε θεσμικά όργανα λαϊκής εκπροσώπησης προσβάλουν κατάφορα το δημοκρατικό πολίτευμα και το σύνταγμα της χώρας μας.

Καταδικάζει επίσης κάθε είδους  προπηλακισμούς προς τη εκλεγμένη δημοτική  σύμβουλο της Ανοιχτής πόλης Μαρία  Κανελλοπούλου ,  ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές. Οι προκλήσεις αυτές στη δημοκρατική Αθήνα δεν θα περάσουν.

Για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού, η  κυβέρνηση έχει τις δικές της ευθύνες. Είναι   αποτέλεσμα  των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι , ντόπιοι και αλλοδαποί, που βιώνουν τη φτώχεια, την υποβάθμιση  και την κατάρρευση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Είναι η έλλειψη πολιτικών συμβίωσης και ένταξης κοινωνικών ομάδων στη πόλη.

Καλούμε σε δημοκρατική επαγρύπνηση και συσπείρωση την Αθηναϊκή κοινωνία ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις. Επιβάλεται να ληφθούν  πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων όχι με μόνο μέτρο την  καταστολή, αλλά  με πολιτικές κοινωνικής ένταξης και συμβίωσης.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...