Monday, December 14, 2009

Ανανεωτική Πτέρυγα ΣΥΝ: Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου!

14/12/2009
Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Ανασύνθεση στον ΣΥΝ
• Τριπλή η αντικομματική συμπεριφορά της Ανανεωτικής Πτέρυγας
• Να αναλάβει τις ευθύνες της τώρα η Αριστερή πλειοψηφία.
Συνεχίζοντας την ιδιότυπη έκδοση ανακοινώσεων που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν την πολιτική του ΣΥΝ με αυτή της Ανανεωτικής Πτέρυγας μέσω της επιβολής τους στην κοινή γνώμη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, η συγκεκριμένη τάση υποπίπτει σε τριπλή αντικομματική συμπεριφορά, καταπατώντας καταστατικό πολιτική δεοντολογία αλλά και πολιτική ηθική.
Καταρχήν επιχειρεί πολιτική ανάλυση για τη δημοσιονομική κρίση της χώρας, που καλύπτεται πλήρως από τις αναλύσεις του ΣΥΝ, με αποκλειστικό στόχο την ώθηση του ΣΥΝ να συμμετέχει σε ένα τέτοιο προσχηματικό διάλογο.
Στη συνέχεια η Ανανεωτική Πτέρυγα αγνοεί την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΠΕ για την ύπαρξη ενιαίου μητρώου μελών του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει απερίφραστα ότι δεν αποδέχεται ένα τέτοιο μητρώο. Δηλώνει ότι τα μέλη της θα εργασθούν για την απεμπλοκή του ΣΥΝ από το ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας τις αποφάσεις των τριών τελευταίων Συνεδρίων (4ο - 5ο και Προγραμματικό).
Τέλος η ηγεσία της Ανανεωτικής Πτέρυγας αναγνωρίζει ως αντίφαση την πρόταση για συμμετοχή στελέχους της στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όχι όμως και τη συμμετοχή μελών της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήρθε η ώρα για την ανασυγκρότηση της Αριστερής Πλειοψηφίας του ΣΥΝ, που έχοντας ως εργαλεία της τις αναλύσεις και τις αποφάσεις των δυο τελευταίων τακτικών συνεδρίων του κόμματος οφείλει να αφήσει πίσω τις αδιέξοδες μικροτασικές πολιτικές στελεχών. Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσουν για να συγχρονίσει η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά το βήμα της και τις θέσεις τις με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε την Αριστερή Πλειοψηφία του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες της και συγκαλώντας άμεσα ΚΠΕ να προκηρύξει έκτακτο ανασυνθετικό οργανωτικό και καταστατικό συνέδριο για τις 25,26,27 και 28 Φεβρουαρίου.
14 Δεκεμβρίου 2009

13/12/2009
Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας
Συνεδρίασε σήμερα(13/12/09) στην Αθήνα το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Όργανο της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:
Πολιτικές για τη δημοσιονομική κρίση της χώρας
Η αντιμετώπιση της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης της χώρας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνέχιση των πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων, των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου, την ανοχή στη φοροδιαφυγή, και την υπόθαλψη του παρασιτικού πλουτισμού από τα χρήματα του δημοσίου. Ούτε με τη μείωση της αμοιβής της εργασίας, που θα είναι κοινωνικά άδικη και απαράδεκτη και οικονομικά αναποτελεσματική.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να μην ακολουθήσει το δρόμο της επίρριψης των ευθυνών και του κόστους της ανάκαμψης στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, το δρόμο δηλαδή που ακολούθησε, προδιέγραψε και πιέζει η ΝΔ και τον οποίο υποδεικνύουν οι πιέσεις των αγορών και της Κομισιόν.
Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα ήταν καταστροφική αν η χώρα μας δεν μετείχε στη ζώνη του Ευρώ. Όμως αυτό σήμερα δεν αρκεί.
Επιτέλους έφθασε η ώρα να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης και όσοι διαθέτουν και σκανδαλωδώς κρύβουν υψηλά εισοδήματα. Οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας – και η Εκκλησία – οφείλουν να δώσουν μερίδιο από τις μεγάλες υπεραξίες των τελευταίων χρόνων. Τα κέρδη από κεφάλαια πρέπει να χάσουν τα προνόμια τους και να υπαχθούν σε ενιαίους κανόνες και κλιμάκια φορολόγησης με τα εισοδήματα από εργασία. Οι δαπάνες του δημοσίου να ελεγχθούν δημοσίως και με διαφάνεια ώστε να εξυπηρετούν πραγματικά το δημόσιο συμφέρον και όχι κομματικά ή ιδιωτικά συμφέροντα και πελατειακά δίκτυα.
Ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος, για τον οποίο δεσμεύτηκε κατ΄ επανάληψη η κυβέρνηση, είναι αναγκαίος και πρέπει να γίνει. Πρέπει να είναι ουσιαστικός, αποτελεσματικός, και όχι προσχηματικός, θέτοντας επί τάπητος αυτές τις ώριμες ριζικές αλλαγές και προφανώς να αφορά και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού. Αλλιώς θα εκφυλιστεί σε φύλλο συκής προαποφασισμένων επιλογών διατήρησης του σημερινού αποτυχημένου και επικίνδυνου πλέον μοντέλου δημοσιονομικής διαχείρισης.
Για τις σχέσεις ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ
Δεν θα δεχθούμε μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, δεν θα πάρουμε κάρτες μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα δεχθούμε να εγγραφούμε σε ενιαίο μητρώο μελών στις τοπικές οργανώσεις.
Θα εργαστούμε είτε για τον ανακαθορισμό της μορφής του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικού σχήματος (κάτι που σημαίνει νέα πολιτική συμφωνία και συνέχιση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ με όσους συμφωνήσουν) είτε για την απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χαράξαμε με σαφήνεια τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», που θα έπρεπε βέβαια να είναι και οι κόκκινες γραμμές του κόμματος.
Με δεδομένη την αλλαγή των συνθηκών ύστερα από τις αποφάσεις της πρόσφατης συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την άρνησή μας να υιοθετήσουμε τις αποφάσεις για κάρτα-μέλους και για σταδιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, θα αποτελούσε αντίφαση η συμμετοχή μας στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρωτοβουλία της Αν. Πτέρυγας
Το Συντονιστικό εξέφρασε την πολιτική του βούληση για συμμετοχή του Ομίλου Προβληματισμού ΑΡΣΗ και της Ομάδας στελεχών για την Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς στις διαδικασίες πολιτικού διαλόγου και πολιτικών πρωτοβουλιών του Ανανεωτικού χώρου.

Αθήνα, 13/12/09

3 comments:

ΣΠΙΘΑΣ said...

1. Επί της αρχής:
Χρόνια πολλά και καλά, σύντροφε.!

2. Επί του θέματος:

Σωστός ο τίτλος!
"Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου"!!

...με την εξής παρατήρηση.
Έκανες λάθος ποιός το λέει, όμως..
Εκεί που γράφεις Ανανεωτική Πτέρυγα, ΓΡΑΨΕ τη λέξη "ΣΥΡΙΖΑ."

3. Μην γράφουμε ανακρίβειες και λέμε ψέματα, χρονιάρες μέρες.

Ποιά απόφαση της Κ.Π.Ε ;
Πότε πήρε απόφαφαση η Κ.Π.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για "ενιαίο μητρώο";

Είσαι λάθος ενημερωμένος...

Επειδή οι πολιτικές απόψεις που εκφράζει, δημόσια, η Ανανεωτική Πτέρυγα είναι επί της ουσίας και όχι επί των κομματικών τύπων, ούτε χαράζεται πίσω από γκουίντες και παρασκήνια..σε παραπέμπω στα γνωστά πεπραγμένα και ευθέως δηλωμένα..

Σπύρου Λυκούδη
" Έχει γίνει ωμή παραβίαση στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ωμή παραβίαση από την πλευρά της δικής μας ηγεσίας του ΣΥΝ των αποφάσεων της Κεντρικής μας Επιτροπής.

Εμείς πριν από μια βδομάδα συναντηθήκαμε ως ΚΠΕ του ΣΥΝ και αποφασίσαμε να καταθέσουμε ένα κείμενο και να μείνουμε απολύτως στο κείμενο που καταθέτουμε στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο κείμενο δεν δεχόμαστε τη δημιουργία κάρτας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα το οποίο μπορεί να έχει μέλη και να μοιράζει κάρτα μελών, αλλά είναι πολιτική συμμαχία. Αυτή, η απολύτως σαφής κατεύθυνση της Κεντρικής μας Επιτροπής παραβιάστηκε αφόρητα στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση ότι όσοι συναίνεσαν από την πλευρά της ηγετικής μας ομάδας προς την κατεύθυνση αυτή, υπερέβησαν και παραβίασαν τις αποφάσεις της ΚΠΕ πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις. Η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε το θέμα της κάρτας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και το απέρριψε." [ ]

ΣΠΙΘΑΣ said...

[ ]"Και έχω την εντύπωση ότι όσοι συναίνεσαν από την πλευρά της ηγετικής μας ομάδας προς την κατεύθυνση αυτή, υπερέβησαν και παραβίασαν τις αποφάσεις της ΚΠΕ πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις.

Η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε το θέμα της κάρτας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και το απέρριψε." !!

Σπίθας
Είναι όπως τα λέει, ο Σπύρος ή όχι;

Ποιός σου είπε, ότι η Κ.Π.Ε, πήρε απόφαση για το ενιαίο μητρώο..??

Όχι τέτοιες στρεψοδικίες.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Η αποκατάσταση της αλήθειας, όχι της επιλεκτικής, αλλά αυτής που δεν παρουσιάζεις στο κείμενό σου.
Ηθελημένα ή όχι, δεν ξέρω..

tsakthan, είπες..

" Στη συνέχεια η Ανανεωτική Πτέρυγα αγνοεί την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΠΕ για την ύπαρξη ενιαίου μητρώου μελών του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει απερίφραστα ότι δεν αποδέχεται ένα τέτοιο μητρώο..."
.........................

Σπίθας:
Μία απόφαση έχει ληφθεί, από την Κ.Π.Ε του ΣΥΝ.
μέχρι σήμερα(29/12/2009)
"Δεν θα λάβουν τα μέλη του ΣΥΝ άλλη κάρτα, πέραν αυτής που έχουν "του μέλους του ΣΥΝ".

Πέραν αυτού...
1) Ποιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν με την απόφαση της Συνδιάσκεψης και την αποδοχή του "ενιαίου μητρώου μελών"??

Έχεις, μήπως, υπόψην σου;

Γνωρίζεις ότι:

1) ΑΚΟΑ, Ενεργοί Πολίτες, ΔΗΚΚΙ...
δεν έχουν ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ;

Γνωρίζεις, επίσης, ότι:
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ "ενιαίο μητρώο μελών";

Ποιός καθόρισε την οργανωτική επιτροπή της Συνδιάσκεψης, μήπως ξέρεις; Γιατί ακόμη, δεν τόχουμε μάθει, ούτε αυτό, το ελάχιστον..!

Ποιές αντικομματικές συμπεριφορές και σε ποιό κόμμα, αναφέρεσαι;
Ανάκατα, τα αναφέρεις..

Ο Γραμματέας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ..
κ. Βίτσας, γιατί κόπτεται για το "ενιαίο μητρώο μελών του ΣΥΡΙΖΑ";

ΟΤΑΝ αυτό δεν το θέλουν ούτε οι μισές συνιστώσες του;

Του κεφαλιού του κάνει;
Είναι Γ.Γραμματέας στο κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ή όχι;

Ποιοί κινούνται, εκτός πλαισίων και γιατί παραβιάζουν το γράμμα του καταστατικού αλλά κυρίως την ουσία της πολιτικής του ΣΥΝ??

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...