ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ: Η σύγχρονη έρευνα στις πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες στην Ελλάδα
Η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη άνθηση του κλάδου τα τελευταία χρόνια όπως αυτή τεκμαίρεται από την ίδρυση αρκετών νέων τμημάτων και τη δημιουργία πληθώρας σχετικών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, και θέλοντας να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του επιστημονικού διαλόγου και στην ανάδειξη και κοινοποίηση των ερευνών που διεξάγονται από νέους κυρίως συναδέλφους διοργανώνει το πρώτο της συνέδριο νέων διδακτόρων.
Το Συνέδριο αφορά νέους/ες διδάκτορες πολιτικής επιστήμης οι οποίοι/ες έχουν υποστηρίξει τις διδακτορικές τους διατριβές κατά την τελευταία τριετία – ή/ και διδακτόρων άλλων συναφών αντικειμένων καθώς οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις και ο διάλογος εκτός από ευπρόσδεκτές είναι και ευκταίες. Οι συνάδελφοι καλούνται να παρουσιάσουν είτε τις διατριβές τους ή κομμάτια από αυτές. Οι νέοι/ες συνάδελφοι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τις βασικές εστίες της παρουσίασής τους έχοντας υπ’ όψιν τους ότι αυτή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα είκοσι λεπτά ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος σε κάθε συνεδρία για σχόλια και παρατηρήσεις τόσο από τους νεότερους συναδέλφους όσο και από τους παλαιότερους.
Το Συνέδριο θα κλείσει με μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όπου καλούνται να λάβουν μέρους οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των τμημάτων πολιτικής επιστήμης της χώρας με αντικείμενο τόσο την εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων με βάση τα όσα διαμείφθηκαν στο Συνέδριο όσο και μια αποτίμηση της κατάστασης του κλάδου στη χώρα μας.
Στη συζήτηση αυτή, όπως και γενικότερα στο Συνέδριο, καλούνται να παρέμβουν φυσικά και συνάδελφοι ή/ και εκπρόσωποι και άλλων τμημάτων αφού όπως είναι γνωστό η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης περιλαμβάνει στους κόλπους της επιστήμονες από το σύνολο σχεδόν των κοινωνικών επιστημών και οι εκδηλώσεις που διοργανώνει καθώς και οι σελίδες του περιοδικού που εκδίδει (της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης) ήταν πάντα φιλόξενες για καλής ποιότητας εργασίες διαμέσου και πέρα των αυστηρά προκαθορισμένων ορίων της κάθε πειθαρχίας.
Περισσότερο από επιθυμητή είναι βέβαια η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου των πιο έμπειρων συναδέλφων οι οποίοι/ες άλλωστε έχουν υπάρξει σε αρκετές περιπτώσεις μέλη των συμβουλευτικών επιτροπών των υπό παρουσίαση ερευνών.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
• Πολιτική και κοινωνική θεωρία
• Κράτος, πολιτικοί θεσμοί, δημόσιες πολιτικές
• Κόμματα και κομματικό σύστημα
• Κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις
• Διεθνείς σχέσεις
• Πολιτισμικές συνιστώσες και διεργασίες
• Συλλογικές δράσεις, κοινωνικά κινήματα
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τίτλο και περίληψη εισήγησης (μέχρι 400 λέξεις) όχι αργότερα από την 21η Δεκεμβρίου 2009: ηλεκτρονικά στις διευθύνσειςkonkanel@otenet.gr ή varanitou@esee.gr. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν ανώνυμα από συναδέλφους αντίστοιχων αντικειμένων με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής .
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ) του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...
-
Η ΜακΝτοναλντοποίηση της Κοινωνίας του Θανάση Τσακίρη Μακντοναλντοποίηση είναι η διαδικασία με βάση την οποία οι αρχές των εστιατορίων...
-
Ο Αμερικανός κοινωνιολόγος Άλφρεντ Σουτς ξεκινά με βάση το έργο του Βέμπερ για τους «ιδεότυπους» και το επεκτείνει αναθεωρώντας ορ...
No comments:
Post a Comment