Tuesday, January 27, 2009

Τελευταίο Αντίο στο Γιώργο

Αποχαιρετίσαμε πριν από λίγες ώρες το συναγωνιστή Γιώργο Γκουντούνα στο Νεκροταφείο Βύρωνα. Είμασταν όλοι και όλες εκεί, συντρόφισσες και σύντροφοι από όλες τις περιόδους της κινηματικής δράσης του Γιώργου. Από τις Συσπειρώσεις και τη Β' Πανελλαδική της Πάτρας της περιόδου 78-82 ως το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, την Επιτροπή για την αποκάλυψη και καταγγελία των ξένων παρεμβάσεων στις πολιτικές δίκες και τις Κινήσεις Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους. Πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες δεν μπορέσανε να είναι εκεί λόγω του αποκλεισμού από τα αγροτικά αγωνιστικά μπλόκα, και με ειδοποιήσανε να αφήσω ένα λουλούδι και να πω ένα αγωνιστίκό αντίο.

Αντίο λοιπόν, Γιώργο από΄όλους και όλες μας.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο Κώστα Νικηφοράκη, στο Λάκη Χριστοδουλόπουλο, στον Ισίδωρο Σιδέρη, στη Άννυ Βρυχέα, στην Ελένη Ρήγου-Συρίγου, και σε όσους/ες "εφυγαν νωρίς" και λείπουν από τους επίγειους αγώνες,

Επιθυμία του αντί στεφάνου ήταν να κατατεθούν χρήματα για την ενίσχυση του Free Gaza Movement (αρ. λ/σμου Εθν. Τράπεζα 116/772732-18).

2 comments:

Anonymous said...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ Κ. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΓΚΟΥΝΤΟΥΝΑ
Σύντροφοι και συντρόφισσές τους θυμόμαστε και συζητάμε για τον Κωστή Νικηφοράκη, που έφυγε από κοντά μας στις 2 Φεβρουαρίου του 2007, και για τον Γιώργο Γκουντούνα, που μας άφησε στις 26 Ιανουαρίου του 2009.

Γιατρός ο πρώτος, δικηγόρος ο δεύτερος, χωρίς οικονομία δυνάμεων και συναισθημάτων, αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο σύστημα και την αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους, αποτελώντας υπόδειγμα καθημερινής επαναστατικής στάσης.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ., Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο Τσαμαδού 15, Εξάρχεια.

Anonymous said...

H εκδήλωση για τον Κωστή Νικηφοράκη και το Γιώργο Γκουντούνα το Σάββατο 6/2/2010 στην Τσαμαδού ήταν εξαιρετική. Είχε παρα πολύ κοσμό και μιλήσαν καμια 10αρια άτομα στην πλειοψηφία τους μετανάστες. Ο τζαβεντ Ασλάμ ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας η Σάνα η επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής τα Χριστούγεννα στο ταξίδι για τη Γάζα ο Σορίν με το μοναδικό τους τρόπο συγκίνησαν τους πάντες.
Είμαστε πολύ τυχεροί που γνωρίσαμε αυτούς τους 2 ανθρώπους, και πολύ άτυχοι που τους χάσαμε τόσο νωρίς.
Θα τους θυμώμαστε για πάντα και θα προασπαθούμε να τους μοιάσουμε

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...