Wednesday, January 11, 2017

Εφημερίδα Δρόμος www.edromos.gr αφιερώματα Στο στόχαστρο η Κυπριακή Δημοκρατία

Εφημερίδα Δρόμος
αφιερώματα
Στο στόχαστρο η Κυπριακή Δημοκρατία

επιμέλεια: Γιώργος Παπαϊωάννου
Την επόμενη βδομάδα θα γίνει η διεθνής συνάντηση για το Κυπριακό στη Γενεύη και μέχρι στιγμής, ενώ όλοι αναφέρονται σε μια 5μερή διάσκεψη, δεν είναι σίγουρο ακριβώς ποιοι θα παρευρεθούν τελικά. Χωρίς αμφιβολία έχουν πρωταγωνιστήσει οι ΗΠΑ και Αγγλία, ορισμένες δυνάμεις της ΕΕ και φυσικά η Τουρκία. Ο πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης αυτοδιαφημίζεται ως ο άνθρωπος που θα πάρει μέρος με τις 2 ιδιότητες σε 1 πρόσωπο (και σαν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκπρόσωπος της Ε/Κ κοινότητας) . Νομίζει ότι έτσι θα κοροϊδέψει όσους βλέπουν τον αυτοϋποβιβασμό του σε μια θέση ισόβαθμη σαν του Τ/Κ εκπροσώπου.
Στόχος είναι πάντα η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν όρος για την προώθηση των σχεδίων ΗΠΑ – Αγγλίας – Τουρκίας. Η ελληνική πλευρά διακηρύσσει ότι πραγματοποιεί «παράλληλη διαπραγμάτευση» για αξιολόγηση και Kυπριακό, αλλά όλοι την έχουν «κοστολογήσει» και δεν λογίζεται ούτε ως κομπάρσος.
Η εκρηκτικότητα της κατάστασης ιδιαίτερα στην Τουρκία και οι εξελίξεις στο Συριακό, καθώς και η αναμονή ανάληψης καθηκόντων από τον Τραμπ, ίσως αποτελέσουν λόγους να ναυαγήσουν οι διαδικασίες στη Γενεύη και γι’ αυτό τώρα την παρουσιάζουν σαν μια διεθνή διάσκεψη που θα έχει συνέχεια τους επόμενους μήνες.
Το αφιέρωμα που ακολουθεί προσπαθεί να συμβάλλει στην αναγκαία αφύπνιση γύρω από το κυπριακό πρόβλημα γιατί συνδέεται άρρηκτα με όσα γίνονται στην ευρύτερη περιοχή και μας αφορά πρωτίστως.

Η στάση του ΑΚΕΛ και η ιστορική διαδρομή του, του Σπύρου Σακελλαρόπουλου

* Ομιλία του Μαρίνου Σιζόπουλου, προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, σε ημερίδα στελεχών των 5 κυπριακών κομμάτων που αντιτίθενται στις μεθοδεύσεις Αναστασιάδη για την επίλυση του Κυπριακού. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στις 20 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε τις υπόλοιπες τοποθετήσεις :
Ελένη Θεοχάρους, Πρόεδρος της Αλληλεγγύης
Γιώργος Λιλλήκας. Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών
Νίκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
Γιώργος Περδίκης Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων–Συνεργασία Πολιτών



επίσης
Συλλογικό – Ατομικό
μια σχέση υπό νέους όρους
Για να μην σκοντάφτουμε στον εαυτό μας…
Επιμέλεια: Μαρίνα Μπρέστα, Νίκος Λάιος
διαβάστε το εδώ


στο επόμενο
Διαβάστε στον Δρόμο
που κυκλοφορεί το Σάββατο14 Ιανουαρίου
το αφιέρωμα
"Κομμουνισμός και Αριστερά"


Εφημερίδα ΔρόμοςΗσαΐα Σαλώνων 4-6, 114 75 Αθήνα
Τηλ.: 210 3468282
fax: 210 3473561
e-mail: info@edromos.gr

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...