ΔΕΚΑΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ Κρίση της φροντίδας; Οι αντιφάσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής στην εποχή του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού ομιλήτρια η Νάνσυ Φρέιζερ

ΔΕΚΑΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ

Κρίση της φροντίδας; Οι αντιφάσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής
στην εποχή του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού

ομιλήτρια
η Νάνσυ Φρέιζερ
Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Πολιτικής Θεωρίας, New School, Νέα Υόρκη

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 7.00 μμ
Αίθουσα εκδηλώσεων Ινστιτούτου GOETHE, Αθήνα (Ομήρου 14-16)

Την ομιλήτρια και το έργο της θα παρουσιάσει η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Οικονομικών
της Κοινωνικής Πολιτικής και της Απασχόλησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 (Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση)

Η Νάνσυ Φρέιζερ είναι καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης. Το έργο της εστιάζει στην κοινωνική και πολιτική θεωρία, στις φεμινιστικές σπουδές και στη σύγχρονη γαλλική και γερμανική σκέψη.

To 2010 βραβεύτηκε με το Βραβείο Άλφρεντ Σουτς της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Ένωσης και αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ του Εθνικού Πανεπιστημίου της Κόρδοβας (Αργεντινή). Κατά τα έτη 2008-2010 η Φρέιζερ κατείχε την έδρα Διεθνούς Έρευνας Μπλεζ Πασκάλ στη Σχολή Ανώτατων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες στο Παρίσι. Επιπλέον, υπήρξε υπότροφος στο Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών του Στάνφορντ, στο Ινστιτούτο Μπάντινγκ, στο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Ινστιτούτο Επιστημών του Ανθρώπου της Βιέννης καθώς και στο Κολέγιο Επιστημών και την Αμερικανική Ακαδημία του Βερολίνου. Το 2011 διετέλεσε επισκέπτρια καθηγήτρια για ζητήματα Δικαιωμάτων των Γυναικών στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Βόλφγκανγκ Γκαίτε της Φρανκφούρτης καθώς και στα Πανεπιστήμια του Νορθουέστερν, του Παρισιού, του Χρόνινγκεν και των Βαλεαρίδων Νήσων.

Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Verso το πιο πρόσφατο βιβλίο της με τίτλο Μοίρες του Φεμινισμού: Από τον κρατικό καπιταλισμό στη Νεοφιλελεύθερη Κρίση.
Με την υποστήριξη του Δικτύου transform!europe

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ   Κεραμεικού 46, 10436  ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.: (0030) 210 3217745  FAX210 3212531  e-mailinfo@poulantzas.gr

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.