Saturday, March 23, 2013

Στα «Ενθέματα» στο φύλλο της 24ης Μαρτίου (που κυκλοφορεί Σάββατο 23 Μαρτίου)


Στα «Ενθέματα» στο φύλλο της 24ης  Μαρτίου (που κυκλοφορεί Σάββατο 23 Μαρτίου)
Στα περίπτερα εντός της «Αυγής», στο μπλογκ τους(enthemata.wordpress.com), στο facebook (Enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata
Kείμενα των: Θόδωρου Παρασκευόπουλου, Στέφανου Βαμιεδάκη,Mάρκου Βογιατζόγλου, Αποστόλη Καψάλη, Γιώργου Κουκουλέ, Ιωάννας Μεϊτάνη, Άλκη Ρήγου, Στρατή Μπουρνάζου.
Κυπριακό κούρεμα: σε κρίση το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα; Ενώ οι εξελίξεις τρέχουν, ο Θόδωρος Παρασκευόπουλος εξηγεί τους λόγους και τις επιπτώσεις της απόφασης του Eurogroup και σχολιάζει την απόφαση της κυπριακής Βουλής.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 2013
 Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις στην εκδήλωση που οργάνωσαν «Ενθέματα» και RedNotebook, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, με συντονιστή τον Πέτρο Λινάρδο-Ρυλμόν, στο Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο (Τσαμαδού 15), με αφορμή το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Να επανεφεύρουμε την έννοια του συνδικαλισμού: Στέφανος Βαμιεδάκης.
Πέραν της γενικής απεργίαςΜάρκος Βογιατζόγλου
Κίνημα σημαίνει κίνηση, ζωντάνια, αντιπαράθεση ιδεών:Αποστόλης Καψάλης
Μπορεί να υποκατασταθεί το συνδικάτο; Γιώργος Κουκουλές.

Ο Σαλβαδόρ Πουτζ και τα εγκλήματα του φρανκισμού. Η Ιωάννα Μεϊτάνη (στη μόνιμη στήλη «Αντικλίμακα» που διατηρεί μαζί με τον Κώστα Αθανασίου) γράφει για τον αγωνιστή Σαλβαδόρ Πουτζ, έναν από τους δύο τελευταίους Ισπανούς που εκτελέστηκε, σε ηλικία 25 χρονών, από το καθεστώς του Φράνκο.
Σκέψεις για τις προτάσεις μας για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Ο Άλκης Ρήγος παρεμβαίνει στη συζήτηση που έχει ανοίξει όσον αφορά τη στάση της Αριστεράς στη συνταγματική αναθεώρηση, και γενικότερα τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα: «Η “πανάκεια” των αμεσοδημοκρατικών “λύσεων”, που προβάλλεται λόγω της αντιδημοκρατικής πορείας της έμμεσης κοινοβουλευτικής δημοκρατία, εκτιμώ ότι δεν μπορεί να συγκροτήσει σαφή προγραμματικό λόγο, ούτε να αντιμετωπίσει τις σύνθετες σημερινές πραγματικότητες».
Κηλίδα ανεξίτηλη. Ο Στρατής Μπουρνάζος για την αθώωση Κασιδιάρη: «Όσοι ήμασταν στην αίθουσα, νιώσαμε ένα αίσθημα ασφυξίας από αυτό το αηδέστατο σύμπλεγμα χρυσαυγιτών-λειτουργών της Θέμιδος-μεγαλοδικηγόρου-Λαγού-Παππά-“αρνακίου”-κατηγορούμενου. Κι όμως, μέσα στην αίθουσα, υπήρχε κάτι που έλαμπε: τα πρόσωπα της Μ. Βαβαγιάννη, της Μ. Δαλιάνη, του Κ. Διαλυνά και της Κλ. Παπαπαντολέων. Κι όσο τα ξαναφέρνω στο μυαλό, παίρνω θάρρος, σκέφτομαι ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δίκιο».
WEB ONLY-Γιορτάζοντας την «Εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» (1930). Ο Χρήστος Τριανταφύλλου γράφει για τον εορτασμό της εκατονταετίας της Επανάστασης του 1821, στην Αθήνα και άλλες πόλεις, και τα συμβολικά της νοήματα και τους ισχυρότερους «τόπους» της νεοελληνικής ιστορικής κουλτούρας. 

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...