Wednesday, February 29, 2012

«Ο γνωστός μας άγνωστος κύριος Γκάτσος» Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012


Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Ο γνωστός μας άγνωστος κύριος Γκάτσος»

Μια παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου, που παίχθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Μικρή Επίδαυρο, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του «Τριανόν».

Βασισμένη στο βιβλίο της Αρετής Δημητρούκα , καθώς και σε πληροφορίες από συνοδοιπόρους του, όπως ο Ανδρέας Εμπειρίκος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης και ο Μάνος Χατζιδάκις, η παράσταση παρακολουθεί τη ζωή του Γκάτσου, παράλληλα με τις πολιτικές και πολιτιστικές εξελίξεις της εποχής του.

Ξεκινώντας από τα παιδικά και νεανικά του χρόνια, ως την ωριμότητα και το τέλος, «Ο γνωστός μας άγνωστος κύριος Γκάτσος» αποδεικνύεται ένα ταξίδι στη μουσική και τη μνήμη. Στην παράσταση η Μάνια Παπαδημητρίου υπογράφει τη σκηνοθεσία και το υλικό των βίντεο, ενώ στην επιλογή των κειμένων συνεργάστηκε με την Αγαθή Δημητρούκα.

Παίζουν οι ηθοποιοί Τάσος Αντωνίου (τραγούδι, κιθάρα, μαντολίνο, μπουζούκι), Θεοδώρα Ευγενάκη (τραγούδι), Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη (τραγούδι), Αγαπητός Μανδαλιός, Μάνια Παπαδημητρίου (τραγούδι, πιάνο) και οι μουσικοί Βικτωρία Κυριακίδη (φλάουτο), Μαρίνα Χρονοπούλου (πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, ακορντεόν).


No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...