Friday, June 03, 2011

Tsakthan Daily - 3 Ιουνίου 2011 - ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ


Tsakthan Daily

3 Ιουνίου 2011


ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ

Θυμάστε τη Ρίτα για την οποία σας έλεγα τις προάλλες. Η Ρίτα έμεινε ως το πρωί της Παρασκευής εκείνης στο Σύνταγμα και, παρά το ελαφρύ χανγκόουβερ, βοήθησε την ειδική ομάδα καθαριότητας στο έργο της. Όταν τέλειωσε η δουλειά μάζεψε την τσάντα της και τα φυλλάδια των οργανώσεων που μάζεψε και ανηφόρησε προς το σπίτι της στο Λυκαβηττό. Όταν έφτασε βρήκε την πόρτα παραβιασμένη, το σπίτι άνω-κάτω κι ένα απειλητικό σημείωμα κολλημένο στο ψυγείο με μαγνητάκι από την Έδεσσα με τους καταρράκτες που είχε πάρει για ενθύμιο στην τελευταία της μετάθεση προτού μετατεθεί στην Αθήνα. «Άπλυτη αναρχο-κομμουνίστρια θα σε θυμόμαστε για πάντα. Webwar». Ποιοι ήταν αυτοί οι τρελοί και τι θέλουν από ‘μένα; Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά, να την ξεμοναχιάσει μεσ’ τη νύχτα» έπιασε τον εαυτό της να σιγομουρμουρίζει. Πρώτη φορά παθαίνει κάτι τέτοιο. «Μπας και είναι κάποιοι τύποι που προσπάθησαν να διεισδύσουν στην οργάνωση για να την χρησιμοποιήσουν για τους ακροδεξιούς στόχους τους;» αναρωτήθηκε και βάλθηκε να εξιχνιάσει το έγκλημα μόνη της και να μην εμπλέξει παραπέρα την Ασφάλεια για να μην έχει τραβήγματα. Τα κοριτσάκια της τα είχε στείλει στη γιαγιά τους στη Φιλοθέη κι έτσι έμενε μόνη στο σπίτι της, ένα διώροφο νεοκλασικό πάνω στον περιφερειακό απέναντι από το δρόμο που ανεβαίνει στο θέατρο του Λυκαβηττού. Με ειδοποίησε να μη την ψάξω ώσπου να βρει τη λύση. Σεβάστηκα την επιθυμία της κι έκτοτε περιμένω τα νέα της. Στο μεταξύ μου έστειλε μέιλ η Φρίντα, μια άλλη παλιά φίλη από τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια  στην Πάτρα που χάθηκε κι αυτή στο Μέλανα Δρυμό όπου έγινε διευθύντρια του δασαρχείου. Μου έγραφε ότι θα έλθει στην Ελλάδα για να κάνει μια επιστημονική έρευνα για τις πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Μου έδωσε ραντεβού, πού αλλού, στην Πλατεία Συντάγματος. Επειδή είναι πραγματική οικολόγος θα κατέβει με τρένο και όχι με αεροπλάνο. Οπότε έχουμε καιρό να μιλήσουμε για άλλα πράγματα εδώ. 


ΕΛΣΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ


“Δύο βήματα μπροστά για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης έκανε η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία ομνύει σε όλους τους τόνους στην απολίτικη και άνευ όρων συναίνεση που ζητά το ΠΑΣΟΚ. «Είμαι αποφασισμένη να βάλω την Ελλάδα πάνω από όλα με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, και όταν ρωτήθηκε αν θα το ψηφίσει είπε: «Περιμένω να το διαβάσω και αυτό και όλα τα άλλα. Είναι νωρίς να βάζουμε κόκκινες και κίτρινες και πράσινες γραμμές. Θα πράξω κατά συνείδηση».
Η βουλευτής Αργολίδας εξέφρασε ουσιαστική διαφωνία με την ηγεσία της ΝΔ αναφέροντας ότι «είχα αποκομίσει την βεβαιότητα ότι θα φτάναμε σε μια συναίνεση, γιατί αυτό πιεστικά μου ζητάει όποιος ξένος βλέπω στο εξωτερικό. Χθες το βράδυ από όσα άκουσα από την τηλεόραση στην Κρήτη, πιστεύω ότι επανερχόμαστε σε ένα μεγάλο «όχι»».
Μετάφραση: Η κ. Παπαδημητρίου συνειδητοποίησε φαίνεται επιτέλους ότι ο Σαμαράς δεν θα την έχει υποψήφια και κάνει τις κινήσεις της. Τώρα αν η “συνείδησή” της την οδηγεί να ταυτιστεί με την φίλη της την Ντόρα και τα άλλα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης και της Τρόικας, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει έξω από την Βουλή.
Εντελώς άνευ σημασίας….http://www.antinews.gr

Η είδηση αυτή θα ήταν άνευ σημασίας αν επρόκειτο για άλλο πρόσωπο. Όταν, όμως, πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο που κατέχει ευρωβουλευτική θέση αλλάζει το πράγμα. Πρόκειται για μια δήλωση υποτέλειας σε όποιον «ξένο» εκφράζει μια οποιαδήποτε άποψη με την οποία γίνεται ευθεία παρέμβαση στην ελληνική πολιτική ζωή. Άκου ‘κει: «γιατί αυτό πιεστικά μου ζητάει όποιος βλέπω στο εξωτερικό». Η απάντηση σε τέτοιες πολιτικές είναι ο δρόμος και οι πλατείες. Ο λαός σε κίνηση είναι η μόνη εγγύηση. Συναίνεση στο Μνημόνιο δε δώσαμε και δεν θα δώσουμε στα νέα ακόμα πιο βάρβαρα, ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα που τα βάφτισαν «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2012-2015»! Η κατάλυση της δημοκρατίας δεν θα περάσει. Το νέο κίνημα 114 θα νικήσει.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ


Ποιος τη ζωή μου
Μαρία Φαραντούρη
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Ποιος τη ζωή μου, ποιος τη κυνηγά
Να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;
Ουρλιάζουν και σφυρίζουν φορτηγά
Σαν ψάρι μ’ έχουν πιάσει μες στα δίχτυα
Για κάποιον μες στον κόσμο είν’ αργά

Ποιος τη ζωή μου, ποιος τη κυνηγά;   ] 2x

Ποιος τη ζωή μου, ποιος παραφυλά
Στου κόσμου τα στενά ποιος σημαδεύει;

Πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά
Που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει;

Για κάποιον μες ...


ΣΙΝΕΜΑ ΓΙ’ ΑΠΟΨΕ

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Debtocracy/Χρεοκρατία" στο Πολιτιστικό Στέκι Ηλιούπολης "Άνω ποταμών",
την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20:00

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Θανάση Τσακίρη
Δρ. ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία»
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας


DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει οι Γιάννης Αγγελάκας, Ερμής Γεωργιάδης και Άρης RSN και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...