Monday, July 06, 2009

TSAKTHAN DAILY 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

TSAKTHAN DAILY
6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009



ΟΛΑ ΓΙΝΑΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΑ. Πού να το ξέραμε πριν από λίγα χρόνια ότι τα κινήματα θα γινόντουσαν της μόδας το 2009. Μετά τα καλλιτεχνικά, τα κοινωνικά και τα πολιτικά κινήματα, αποκτήσαμε «εκλογικά κινήματα» και «παρεμβατικόπατριωτικά» κινήματα. Στο τελευταίο πρωταγωνιστεί μια αγριοφωνάρα της συνδικαλιστικής δεξιάς στην ΟΤΟΕ της δεκαετίας του ’80 που ήταν όλο «επανάσταση» και «εξέγερση» εναντίον του Αντρέα και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της σοφτ δεξιάς της ΔΑΚΕ.

tsakthan

http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com





ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&tag=9464&pubid=12143165#
Κίνημα στη Ν.Δ. για κάλπες το φθινόπωρο
6/7/2009
Του Ηλία Μπενέκου
Συζητήσεις και έντονο προβληματισμό προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για εκλογές το φθινόπωρο με ταυτόχρονη συμφωνία για κοινή στήριξη του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Μάρτιο.
Μαξίμου και Ρηγίλλης στις επίσημες ανακοινώσεις τους, απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση, επιλέγοντας την οξεία αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να χρεώσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παιχνίδι» με τους θεσμούς.
Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις τόσο του Ευ. Αντώναρου, όσο και του Λ. Ζαγορίτη που κατηγόρησαν τον Γ. Παπανδρέου για «μικροκομματικό καιροσκοπισμό».
Την ίδια ώρα όμως δεν είναι λίγα τα στελέχη που στις εισηγήσεις τους προς τον πρωθυπουργό, τάσσονται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το Σεπτέμβριο, καθώς βλέπουν ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την κυβέρνηση να περάσει το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων και να ψηφίσει προϋπολογισμό.
Αν και ο Κ. Καραμανλής κρατά κλειστά τα χαρτιά του και παραπέμπει τις όποιες αλλαγές για τα τέλη Αυγούστου, αφενός για να μην χαθεί το όποιο επικοινωνιακό πλεονέκτημα μέσα στο καλοκαίρι και αφετέρου για να δοθεί η αίσθηση ενός νέου ξεκινήματος στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ωστόσο οι πιέσεις για αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα, παραμένουν ισχυρές καθώς στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα είναι διάχυτη η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αποκλείσει το χαρτί του εκλογικού αιφνιδιασμού το φθινόπωρο.
Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Γ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ» ζήτησε αλλαγές σε κυβέρνηση και ΔΕΚΟ, στροφή στα προβλήματα της καθημερινότητας και διάλογο με το ΛΑΟΣ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&tag=9464&pubid=12143166#
Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ
6/7/2009
Για εκλογές τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον Οκτώβριο ετοιμάζονται στην Ιπποκράτους, παρά τις καθημερινές διαψεύσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σήμερα θα συνεδριάσει ο επιτελικός κύκλος πράσινης ανάπτυξης, προκειμένου να προετοιμάσει την πολιτική παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εντός ή εκτός προεκλογικής περιόδου.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί σε περίπου 40 νομούς της χώρας πολιτική εξόρμηση στελεχών, με σκοπό να διοργανωθούν, σε συνεργασία με τις οργανώσεις, προγραμματικές συσκέψεις για την εξειδίκευση του προγράμματος, με επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη ανά νομό.
Έχουν ήδη τεθεί σε προεκλογική διάταξη ο Τομέας Οργανωτικής Πολιτικής και Κινητοποιήσεων ο οποίος θα ενημερώσει όλα τα στελέχη για το πού πρόκειται να αναλάβουν να πραγματοποιήσουν κεντρικές προεκλογικές ομιλίες, το πρώτο Σαββατοκύριακο -όποιο και αν είναι αυτό- μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.
Ο Τομέας Επικοινωνίας έχει ξεκινήσει ήδη την τελική φάση επεξεργασίας της επικοινωνιακής στρατηγικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ιπποκράτους θα ακολουθήσει το μοντέλο των ευρωεκλογών (προβολή των προτάσεων του κόμματος με τον Γ. Παπανδρέου σε πρώτο πλάνο) μόνο που θα ενισχύσει το σκέλος του? «απολογισμού» της ΝΔ.
Ο Τομέας Ετεροδημοτών ήδη απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να έχουν βοήθεια στη μετακίνησή τους για τις εθνικές εκλογές και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η δουλειά που έγινε ήδη για τους εκλογικούς αντιπροσώπους.


ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4525120&ct=1
Δεν τα βρίσκουν Ρεύμα - Ανανεωτικοί για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ των δυο κυρίαρχων τάσεων του ΣΥΝ- του Αριστερού Ρεύματος και των Ανανεωτικών- να καταλήξουν σε κοινό κείμενο για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ερχόμενου Σαββατοκύριακου θα κρίνει εν πολλοίς και την ενότητα του κόμματος, αλλά και τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ανανεωτικοί έχουν θέσει ως απαράβατο όρο τη μη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό και οργανωτικό σχήμα- και κυρίως να μην υπάρξουν κομματικές κάρτες. Η κατάσταση όμως είναι πιο περίπλοκη στην περίπτωση του Αριστερού Ρεύματος, τα στελέχη του οποίου φέρονται να έχουν διχαστεί. Ένα τμήμα τους- με επικεφαλής τον Αλέκο Φλαμπουράρη, που παίζει και ρόλο άτυπου συντονιστή για τη σύνταξη του κειμένου- θεωρεί εύλογη την απαίτηση των Ανανεωτικών και ότι αυτό που προέχει είναι πράγματι ένα κείμενο με μεγάλη συναίνεση.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του (στη ΝΕΤ 105,8), ο κ. Φλαμπουράρης α πέκλεισε το ενδεχόμενο πολιτικού μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υιοθέτησε τη φρασεολογία των Ανανεωτικών για το «συνασπιστικό κεκτημένο». Τις θέσεις αυτές φέρεται να συμμερίζεται και ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Βούτσης. Ωστόσο, υπάρχουν και στελέχη του Αριστερού Ρεύματος, οι λεγόμενοι «αλαβανικοί», που φέρονται να προκρίνουν την αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν ότι οι απόπειρες «εξευμενισμού» των Ανανεωτικών δεν έχουν νόημα. Μεταξύ αυτών φέρονται να συγκαταλέγονται οι κ.κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, επηρεασμένος- όπως λέγεται- και από την προσωπική του κόντρα με τον Αλέκο Αλαβάνο, έχει πλέον συμπαραταχθεί με την πρώτη «πτέρυγα» των στελεχών του Ρεύματος. Και προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα· διαμηνύει εμμέσως πλην σαφώς πως εάν από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή δεν προκύψουν ευρείες συναινέσεις, δεν θα διστάσει να προτείνει την «επίλυση των διαφορών» σε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, όπου θα ζητήσει και την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4525072&ct=1
«Πατριωτικός Παρεμβατισμός», η νέα θεωρία του ΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Σε ρήξη και ανατροπή με το «σάπιο κατεστημένο» κάλεσε τους συνέδρους και τα μέλη του κόμματος ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΛΑΟΣ που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.
Αναλύοντας τη νέα πολιτική θεωρία του κόμματος, αυτή του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου ο λαός να αναθέσει την κυβέρνηση στο ΛΑΟΣ, εξαιτίας των λαθών των άλλων και των επιτυχιών του κόμματος.
Είπε ακόμα ότι ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου σε πολλές περιοχές ήταν τρίτο κόμμα, τονίζοντας ότι στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, στόχος είναι να καταστεί τρίτο κόμμα σε όλη τη χώρα και γιατί όχι, όπως είπε, και αξιωματική αντιπολίτευση, αν το αποτέλεσμα οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας των δύο πρώτων κομμάτων.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens είπε ότι «ζητούμε κάθαρση εδώ και τώρα, έστω και αν αδειάσει η Βουλή». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκλεισε το κοινοβούλιο για να μην φθάσει η έρευνα σε βάθος, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου ότι προσπαθεί, όπως είπε, με λογιστικές αλχημείες να αλλάξει τα όσα λέει ο Θόδωρος Τσουκάτος.
Έκανε λόγο επίσης και για τρίτο κόμμα που, όπως υποστήριξε, έχει χρηματιστεί από τη Siemens, για το οποίο δεν έγινε καμία έρευνα.
«Γύρω μας έχουμε ένα σάπιο περιβάλλον και ξεκαθαρίζουμε ότι στην πορεία για τις εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να συμπράξουμε με κανέναν από τους εκφραστές της διαφθοράς και της σήψης» τόνισε.
Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι παραπαίει και πως ο ΛΑΟΣ προσπάθησε να τη βοηθήσει, αλλά «η σήψη και η γάγγραινα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν γιατρεύονται».
Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι μοιάζει με όχημα που κινείται με ανεβασμένο χειρόφρενο και πως όσο και αν γκαζώνουν τα στελέχη, η φύση του αρχηγού τους θα το πηγαίνει με σηκωμένο χειρόφρενο, προσθέτοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καλός ως μάνατζερ μιας επιχείρησης, όχι όμως για να κυβερνήσει τη χώρα.
Για την Αριστερά είπε ότι τα πράγματα είναι ρευστά επισημαίνοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εσωτερικές τριβές, που ενδεχομένως να προκαλέσουν τριγμούς, ενώ για το ΚΚΕ είπε ότι διακρίνει πανικό. Αν ζούσαν ο Λένιν και ο Μαρξ, θα είχαν διαγράψει την κ. Παπαρήγα γιατί αυτοί ήταν εναντίον του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων, ενώ η γγ του ΚΚΕ, όπως είπε, έχει μετατρέψει το κόμμα στη μεγαλύτερη επιχείρηση.
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει πολίτευμα «κληρονομικής πρωθυπουργίας» καθώς, όπως τόνισε, εδώ και 60 χρόνια εναλλάσσονται στην εξουσία τρεις οικογένειες.
«Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν»
Απαντώντας στο ερώτημα αν στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ θα περιληφθούν πρώην ή εν ενεργεία βουλευτές άλλων κομμάτων, είπε ότι το κόμμα δέχεται πολλές αιτήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν οι καλύτεροι, προσθέτοντας ότι όταν κλείσει η Βουλή ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει με ποιον θα πολιτευτεί.
Για τα εθνικά ζητήματα, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κάνει εγκλήματα, ενώ κατήγγειλε ότι η υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε έμμεσα την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχθεί το ελληνικό έθνος.
Είπε ακόμα ότι το πρόβλημα της φύλαξης των συνόρων μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της Ευρώπης, τονίζοντας ότι «κάποιοι, για προσωπική τους ιδιοτέλεια, κάνουν ότι δεν βλέπουν τη λύση του προβλήματος».
Πατριωτικός Παρεμβατισμός
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος, είπε ότι φέρνει μια νέα πολιτική θεωρία, αυτή του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, που είναι, όπως τόνισε, η απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και το σοσιαλισμό έχοντας ως προτεραιότητα τον πολίτη.
Στον Πατριωτικό Παρεμβατισμό, είπε, τον έλεγχο θα έχουν οι πολίτες και στόχος θα είναι η καταπολέμηση της φτώχειας. Είπε ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει κανένας άνεργος, καθώς όσοι δεν θα έχουν δουλειά, θα κατατάσσονται σε ένα στρατιωτικού τύπου σώμα (όπως η παλιά ΜΟΜΑ), για πέντε χρόνια, με πλήρεις μισθολογικές και ασφαλιστικές παροχές.
Είπε ακόμη ότι το κράτος πρόνοιας θα είναι για όλους, με δωρεάν τα πρώτα κυβικά μέτρα νερού και τις πρώτες εκατό κιλοβατώρες.
Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, ώστε τα ποσοστά του κόμματος να ανέβουν ακόμη περισσότερο στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Από κόμμα κίνημα
Νωρίτερα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Απόστολος Μπαμίχας είπε ότι παύει από σήμερα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός να είναι κόμμα και γίνεται Λαϊκό Κίνημα, ενώ πρότεινε το ένα τρίτο της Κεντρικής Επιτροπής να στελεχωθεί με νέους έως 30 χρόνων

ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=8452&pubid=4482849#
Σχέδιο απόδρασης με τηλεκατευθυνόμενο ζέπελιν!
6/7/2009 8:11:11 πμ
Με στολή ορειβασίας κι ενα τηλεκατευθυνόμενο ζέπελιν αποφάσισε να το σκάσει από τη φυλακή στα Κανάρια Νησιά ένας από τους κρατούμενους.
"Το σχέδιο αποτελούνταν από ένα τηλεκατευθυνόμενο ζέπελιν που θα του έστελνε τα κυάλια και τη στολή ορειβασίας", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ο 52χρονος κρατούμενος βρισκόταν στη φυλακή για διακίνηση κοκαΐνης από την Μαυριτανία στις Κανάριες Νήσους.
Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τρία ατομα έξω από τη φυλακή, οι οποίοι προετοίμαζαν την απόδραση και εμπόδισαν το πακέτο που εστάλη από την Ιταλία και περιείχε το "αερόπλοιο", νυχτερινά κυάλια και στολή ορειβασίας.
Ο κρατούμενος σχεδίαζε να σκαρφαλώσει έξω από τη φυλακή και να συναντήσει εναν οδηγό που θα τον περνούσε λαθραία έξω από τα νησιά, τόνισε η αστυνομία.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...