Wednesday, July 15, 2009

tsakthan daily 16/07/2009

Λίγες οι αναφορές στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές εφημερίδες αλλά για πρώτη φορά, εξ όσων θυμάμαι τους τελευταίους μήνες, χωρίς αρνητικές ή ειρωνικές χροιές. Παρ' όλα αυτά, το ρητό του Όσκαρ Γουάιλντ παραμένει επίκαιρο: "There is only one thing in the world worse than being talked about, and that is not being talked about."

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ
Τρύπες

Δεν κοπάζει δεν σβήνει
στη καρδιά μου η φωτιά
που με τρώει και με ρίχνει
απ' την Εδέμ στο πουθενά
Οι αιώνες ρωτάνε
πόσο ακόμα Θα αντέξω
Να τρικλίζω εκεί έξω
Ξυπόλυτος μόνος
Κι εγώ ψιθυρίζω
δικιά μου η χαρά
δικό μου το αίμα
δικός μου κι ο τρόμος
Δεν είμαι μόνος
Δεν είμαι ο μόνος
Όλα είναι δρόμος
Η φωτιά η γιορτή η απώλεια ο πόνος
Ο κάθε μικρός θάνατος
κι ο μεγάλος ο ατέλειωτος κόσμος
Όλα είναι δρόμος


Θανάσης Τσακίρης
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συνάντηση Τσίπρα με συντονιστικό απολυμένων των «ΕΤ» και «City»
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/07/2009_288963

Πλαίσιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της κρίσης στο χώρο του Τύπου αλλά και για την περίπτωση της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το συντονιστικό των απολυμένων της εφημερίδας, καθώς επίσης και του ραδιοφωνικού σταθμού «City», στα γραφεία των δύο μέσων.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν στη συνάντηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, Α. Καρίτζης και ο υπεύθυνος του τμήματος ΜΜΕ του ΣΥΝ, Αλ. Μπίστης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι «πρέπει να ελεγχθεί η κρατική διαφήμιση, που αφορά όλα τα μέσα», και η οποία «γνωρίζουμε ότι κατανέμεται με αδιαφανή και ευνοιοκρατικό τρόπο». Πρόσθεσε δε ότι «είναι ώρα να τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια και να μην είναι μοναδικό κριτήριο η κυκλοφορία, αλλά και οι θέσεις απασχόλησης σε μια εφημερίδα».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας πρότεινε «όσες από αυτές τις επιχειρήσεις διασώζονται με κρατική αιμοδοσία, με κρατική επιχορήγηση», να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, «τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τόνισε ότι «επιβάλλεται» η συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση των ΜΜΕ», επισήμανε δε ότι πρέπει «να υπάρξει λήψη μέτρων και να ενισχυθεί η προοπτική της εισόδου στον τύπο κοινωνικών φορέων, συλλογικών εγχειρημάτων των συντακτών».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι «πρέπει να υπάρξει μια στοιχειώδης δυνατότητα ώστε να δοθεί η δυνατότητα να καταφύγουν στο επίδομα ανεργίας αυτοί οι μισθωτοί που καταγράφονται ως αυτοαπασχολούμενοι» και υποστήριξε ότι «είναι μια στοιχειώδης πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης την οποία οφείλει η κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο εκκαθαριστής της επιχείρησης οφείλει να δώσει όλα τα δεδομένα στους εργαζόμενους».

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους εργαζόμενους, ο κ. Τσίπρας είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον «City», στο πλαίσιο του καθημερινού δίωρου προγράμματος που μεταδίδει ο σταθμός.

«Το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο και στον City να είναι μια πιλοτική πράξη για ΜΜΕ και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτά, και όχι μόνο, που δείχνουν ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς οι πιο γνήσιοι εκφραστές του κεφαλαίου στη χώρα αναμένεται να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, φορτώνοντας όλα τα βάρη στον πιο αδύναμο κρίκο, τους εργαζόμενους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στην εν λόγω συνέντευξη.

Εξάλλου, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τους εργαζομένους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά διότι 83 εκατ. ζεστό κρατικό χρήμα, δίδεται στις επιχειρήσεις του τύπου μέσω της κρατικής διαφήμισης και είναι αδιανόητο να μην έχουν καμία υποχρέωση έναντι της διασφάλισης των θέσεων εργασίας στους εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ –ΜΠΕ



ΤΑ ΝΕΑ

Τα γκέτο άλλαξαν γειτονιά
Οι μετανάστες από τον Άγιο Παντελεήμονα βρίσκουν καταφύγιο στην Πλατεία Αττικής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4526892&ct=1

«Πίσω από τον κάθε λαθρομετανάστη και την οικογένειά του υπάρχει ένα δράμα. Να κυνηγήσεις αυτούς τους ανθρώπους; Τους πεινασμένους;»
Τους κυνήγησαν από τον Άγιο Παντελεήμονα και ήρθαν στην Πλατεία Αττικής. Και από εδώ να τους απομακρύνουν, κάπου αλλού θα πάνε. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Αντίθετα οδηγούν σε άλλες καταστάσεις. Έχουν έρθει και εδώ κάποιοι νταήδες και το παίζουν αρχηγοί και προστάτες...».

Ο κ. Παναγιώτης Λεβέντης εργάζεται στην Πλατεία Αττικής. Στην περιοχή αυτή «μετακόμισε» το γκέτο του Αγίου Παντελεήμονα μετά τις απανωτές επιχειρήσεις-σκούπα της Αστυνομίας, αλλά και τα διαδοχικά επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών με επίκεντρο την παιδική χαρά, που πλέον είναι κλειδωμένη με λουκέτο και οι μετανάστες βρίσκουν πλέον καταφύγιο στα παγκάκια και τα παρτέρια της πλατείας. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα έχουν βελτιώσει την κατάσταση στην Πλατεία Θεάτρου και στους γύρω δρόμους του γκέτο- τη Μενάνδρου, τη Ζήνωνος και τη Σοφοκλέους- αλλά την ίδια ώρα σε απόσταση δύο τετραγώνων «πνίγονται» η πλατεία Κουμουνδούρου, η πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, η Αγησιλάου, η Βούλγαρη με την παρανομία να «μετακομίζει» προς το Μεταξουργείο.

«Δεν πάει άλλο»
«Βρισκόμαστε στον πάτο. Η κατάσταση στην Πλατεία Αττικής έχει παραγίνει. Δεν πάει άλλο. Παράνομοι μετανάστες που εκδιώχθηκαν από την Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ήρθαν εδώ. Προστέθηκαν στους εκατοντάδες που ήταν στην περιοχή. Στην ήδη επιβαρημένη πλατεία η κατάσταση επιδεινώθηκε. Έχει γίνει ασφυκτική».

Ο κ. Παναγιώτης Βουδούρης είναι ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην Πλατεία Αττικής. Μετά τις επτά το βράδυ τα τραπεζάκια αδειάζουν, οι πελάτες φεύγουν και η πλατεία γεμίζει απελπισμένους. Το σκηνικό της Πλατείας του Αγίου Παντελήμονα με τις συνθήκες γκέτο έχει πια μεταφερθεί στην Πλατεία Αττικής. Η παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα τον τελευταίο ενάμιση μήνα είναι κλειδωμένη με λουκέτο και λαθρομετανάστες βρίσκουν πλέον καταφύγιο στα παγκάκια και τα παρτέρια της Πλατείας Αττικής. Οι ιδιοκτήτες των περιπτέρων βρίσκουν συχνά παραβιασμένα τα περίπτερά τους, αλλά δεν τους λείπουν χρήματα: «Παίρνουν τρόφιμα και νερό», επισημαίνει ένας εξ αυτών. Οι συνεχείς εδώ και ενάμιση μήνα επιχειρήσεις-σκούπα στα χαρακτηρισμένα γκέτο, οι δεκάδες προσαγωγές, τα αστυνομικά μέτρα με αστυνομικούς που περιπολούν στους επικίνδυνους δρόμους και πλατείες, δεν έλυσαν το πρόβλημα. Απλώς το μετέφεραν σε γειτονικές περιοχές που σήμερα ασφυκτιούν. Μαζί με τους παράνομους μετανάστες που ήρθαν από τον Άγιο Παντελεήμονα, μεταφέρθηκαν και τα προβλήματα. Έγινε και εδώ πιάτσα, με συμπλοκές, επεισόδια και φασαρίες. Μαζεύονται τα βράδια τουλάχιστον 500 άτομα. Πώς να αντέξει η πλατεία; Εμείς οι επαγγελματίες καταστρεφόμαστε. Βουλιάζουμε μέρα με τη μέρα. Ποιος θα έρθει εδώ το απόγευμα σε τέτοιες συνθήκες να πιει την μπίρα του; Οι επαγγελματίες παρακαλάμε να πουλήσουμε ή να νοικιάσουμε τα μαγαζιά μας και να φύγουμε», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης Βουδούρης.

Μια άλλη προσέγγιση για το πρόβλημα κάνει άλλος επαγγελματίας της περιοχήςο κ. Παναγιώτης Λεβέντης. «Πρέπει να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος. Την αιτία που τους έφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. Οι πόλεμοι δημιουργούν ανθρώπινα δράματα. Χρειάζεται πολιτική, καθώς εκ των πραγμάτων είναι εύκολη η πρόσβαση στη χώρα μας. Σε πρώτο στάδιο η Πολιτεία πρέπει να τους συγκεντρώσει και να τους περιθάλψει. Και μετά να τους αφήσει να πάνε στις χώρες που επιθυμούν. Οι περισσότεροι παγιδεύτηκαν στην Ελλάδα. Πολλοί θέλουν να φύγουν, να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, αλλά δεν μπορούν γιατί δεν τους αφήνουν. Εδώ χρειάζεται η παρέμβαση της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μοιρασθούν τα βάρη».


ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Πολλοί θέλουν να φύγουν, να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, αλλά δεν μπορούν γιατί δεν τους αφήνουν»

Πιάτσα ναρκωτικών δίπλα στον παιδικό σταθμό

ΜΕΣΗΜΕΡΙ και η Πλατεία Κουμουνδούρου είναι γεμάτη με χρήστες ναρκωτικών. Αρκετοί είναι ξαπλωμένοι στα παγκάκια και στο γρασίδι, σε άσχημη κατάσταση έπειτα από χρήση. Στα γύρω στενά συναντά κανείς τους «ντίλερ» με τα κινητά τηλεφώνα που κανονίζουν τις συναλλαγές. Στους δρόμους της Αγησιλάου, της Βούλγαρη η πρόσβαση ακόμα και το μεσημέρι είναι δύσκολη, ενώ στην αρχή της Ευριπίδου τα μαγαζιά εξακολουθούν να κατεβάζουν ρολά νωρίς το απόγευμα.

«Ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα. Η κατάσταση βελτιώθηκε μεν στην Πλατεία Θεάτρου, αλλά το σκηνικό έχει μετατοπισθεί στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Απομάκρυναν χρήστες και εμπόρους από την Πλατεία Θεάτρου και τους πήγαν δύο τετράγωνα πάρα κάτω. Η κατάσταση πλέον απλώνεται προς το Μεταξουργείο. Στην Πλατεία Κουμουνδούρου η πιάτσα έχει στηθεί γύρω από τον παιδικό σταθμό όπου φιλοξενούνται τουλάχιστον 52 παιδιά βρεφικής και προνηπιακής ηλικίας.

Μπροστά στα μάτια παιδιών που πηγαίνουν στην πλατεία για να παίξουν διαδραματίζονται σκηνές σοκ», λέει κάτοικος της περιοχής.

«Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίσθηκε, απλώς μετατοπίσθηκε. Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών μετακινήθηκαν σε άλλη πλατεία και ακολούθησαν οι χρήστες», λέει η κ. Βάσω Νικολακοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων και προσθέτει ότι «εμείς από την αρχή επιμέναμε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι με ημίμετρα. Μεμονωμένα, τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν. Η Αστυνομία τι μπορεί να κάνει; Αστυνομεύει μια περιοχή και το πρόβλημα μεταφέρεται αλλού. Το θέμα είναι πού θα καταλήξουν αυτοί οι άνθρωποι».


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4526892&ct=1


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_100063_15/07/2009_322240

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, χρόνιο αίτημα της περιοχής και ένα από τα μεγάλα έργα πολιτισμού στην Αχαΐα που είχε παρουσιάσει μεγάλη καθυστέρηση, εγκαινιάζεται τελικά στις 24 Ιουλίου από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά. Το υπερσύγχρονο κτίριο, έργο του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη, αποτελείται από τρεις μεγάλες αίθουσες όπου έχει στηθεί η μόνιμη έκθεση, καθώς και από μία επιπλέον αίθουσα προοριζόμενη για περιοδικές εκθέσεις. Η λειτουργία του αναδεικνύει τον αρχαιολογικό πλούτο της Αχαΐας και αναβαθμίζει την Πάτρα ως τουριστικό προορισμό.



ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Επισκόπηση ΤύπουNAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 08:43
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/16/1690885.htm

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταρρέει λόγω χρεών το ΕΣΥ; Ενώ στο τέλος του 2008 ήταν 5,22 δισ., το 2009 θα είναι 2 δισ. ευρώ επιπλέον".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προς βέβαιη οικονομική κατάρρευση οδηγείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως προειδοποιούν Προμηθευτές και Φαρμακοβιομήχανοι. Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας τον περασμένο Δεκέμβριο, οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται ότι στα ταμεία των εταιρειών τους δεν έχουν φθάσει ακόμα τα... οφειλόμενα, γεγονός που αναμένεται να "εκτοξεύσει" τα χρέη του ΕΣΥ στα 7 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2009".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Λύσεις στα γρίφο των ημιυπαίθριων. Διευκρινίσεις για τη ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ δίνει η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "λύσεις στους γρίφους που περιέχει η ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαίθριους χώρους δίνει η ΠΟΜΙΔΑ, παρουσιάζοντας και αναλύοντας όλες τις πτυχές της".

Η ΑΥΓΗ: "Κανονιές... με θύματα. Στο Α' εξάμηνο του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν το 1,8 δισ. ευρώ, ενώ η φούσκα των μεταχρονολογημένων επιταγών που κυκλοφορεί στην αγορά υπολογίζεται στα 380 δισ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η κατάσταση στην αγορά, καθώς τον Ιούνιο σφραγίστηκαν 33.732 ακάλυπτες επιταγές συνολικού ύψους 338,36 εκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 290% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έφοδος του ΣΔΟΕ σε όλες τις κρατικοδίαιτες τεχνικές εταιρίες που παίρνουν έργα από το Δημόσιο και τους δήμους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με κεραυνοβόλες επιχειρήσεις σε εκατοντάδες κρατικοδίαιτες τεχνικές εταιρίες, αρκετές από τις οποίες κατέχουν σημαντικό μερίδιο από την πίτα των συμβάσεων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, το πρώην ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να ξετινάξει τις φάμπρικες των εικονικών τιμολογίων, που, σε ό,τι αφορά τον εργολαβικό κλάδο, στην κυριολεξία αποτελούν καθεστωτική δύναμη απάτης τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η Κυβέρνηση πήγε διακοπές. Ο Πρωθυπουργός στην Ιταλία, οι υπουργοί στην παραλία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η απουσία του Πρωθυπουργού στη Μαδρίτη και στη Ρώμη ήταν η αφορμή που περίμεναν οι υπουργοί για να χαλαρώσουν τους ρυθμούς τους και να εγκαταλείψουν και πάλι το κυβερνητικό έργο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιδοτήσεις έως 60% για μικρομεσαίους. 3 νέα προγράμματα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρία νέα προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας παρουσίασε χθες ο Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΕΠΙΧΕΙΡΩ 2009". Στόχος τους, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, είναι όχι μόνο να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις εν μέσω της δυσχερούς διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά κυρίως να τους δώσουν μια νέα αναπτυξιακή πνοή".

ΕΘΝΟΣ: "Στερεύει από ρευστό η αγορά. Εκπτώσεις σε επίπεδα ξεπουλήματος διαφημίζουν οι έμποροι αλλά..."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις εκπτώσεις εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου οι έμποροι, την ώρα που η αγορά στεγνώνει από ρευστό. Από την αρχή του έτους έως και τον Ιούνιο τα "φέσια" (ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές) έφθασαν τα 1,77 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 200% σε σχέση με πέρσι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Κομισιόν καταργεί την βίζα για τους Σκοπιανούς για χώρες της ΕΕ και τους δίνουν, έτσι, την δυνατότητα να ταξιδεύουν με διαβατήρια της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" και εμείς τρώμε... "Μακεδονικό"... ΒΙΖΑσκάμπιλο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "χωρίς κανένα διπλωματικό κύρος και επιρροή δείχνουν τα πράγματα ότι είναι η Ελλάδα στις χώρες εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλιώς δεν εξηγείται η πρόταση της Κομισιόν η οποία και υιοθετήθηκε να καταργηθεί η βίζα στους Σκοπιανούς για τις χώρες της Σένγκεν και ως εκ τούτου να ταξιδεύουν σ' αυτές με διαβατήρια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εν ψυχρώ "εκτέλεση" του υπουργού Εσωτερικών. Από Μαρκογιαννάκη - Ρουσόπουλο - Καρατζαφέρη - κόμματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποστάσεις από την απόφαση του καθηγητή - υπερυπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου, για τον "αποκεφαλισμό" του κ. Κοραντή από την ηγεσία της ΕΥΠ πήρε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εμφύλιος στην Κατεχάκη. Διελκυστίνδα πολιτικής ισχύος και αλληλοϋπονόμευσης επί μισό χρόνο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αρένα ενδοκυβερνητικού αγώνα ισχύος έχει γίνει το υπουργείο Εσωτερικών και το μέγαρο της Κατεχάκη. Δύο αντίθετοι πόλοι κυβερνητικής εξουσίας συγκρούονται επί εξάμηνο και προκαλούν ηλεκτροπληξία στα θέματα της Εσωτερικής Ασφάλειας".

ΕΣΤΙΑ: "Ιδού η ευκαιρία για την Κυβέρνηση. Να τολμήση την φορολογική επανάσταση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις έχει στα χέρια της μία μεγάλη ευκαιρία. Να τολμήση γενναίες και ριζικές τομές σε θέματα που αγγίζουν το σύνολο των πολιτών, όπως είναι λ.χ. τα φορολογικά. Αν συνεχίση την άτολμη πολιτική της τελευταίας πενταετίας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθή σε καταψήφιση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιτείνεται το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. Ιλιγγιώδης αύξηση ακάλυπτων επιταγών - Πλήττεται η εργασία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο ιλιγγιώδες ποσό των 16 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ, έχουν ανέλθει στο 6μηνο οι οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τράπεζες και ιδιώτες που δεν εξυπηρετούνται, καθώς η οικονομική κρίση επιτείνει το οξύ πρόβλημα ρευστότητας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σεπτέμβριο ο εμβολιασμός ...με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Νέα δέσμη μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη με προτεραιότητα στα παιδιά έως 15 χρόνων και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει μέσω των σχολείων και των παιδικών σταθμών και των ηλικιωμένων με τη μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μη μιλάς, μη γελάς σε παρακολουθεί η ΕΛΑΣ. Αστυνομικό κράτος στήνει η κυβέρνηση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μη μιλάς και μην κινείσαι γιατί σε παρακολουθεί η ΕΛΑΣ και ενίοτε η ΕΥΠ. Αυτό είναι το νέο δόγμα της κυβέρνησης, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας".

Η ΝΙΚΗ: "Οι εμφύλιοι τσακίζουν τη ΝΔ. Άγρια σύρραξη Παυλόπουλου - Μαρκογιαννάκη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση στη ΝΔ, με τον Κώστα Καραμανλή να παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις. Η ευθεία επίθεση του Χρ. Μαρκογιαννάκη κατά του Πρ. Παυλόπουλου για την "καρατόμηση" του πρέσβη Ι. Κοραντή από την ΕΥΠ, επιβεβαιώνει ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ο πνιγμένος από... την ΕΥΠ του πιάνεται. Η κυβέρνηση βρήκε "σωσίβιο" στη δεξιότερη στροφή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τι άλλαξε λοιπόν και ο διπλωμάτης Κοραντής καρατομήθηκε εν ριπή οφθαλμού από τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ και μάλιστα μια στιγμή που η κυβέρνηση κοκορευόταν για την επιτυχία της; Η απάντηση είναι προφανής: Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εξαντλήσει πολύ γρήγορα τα "μεταρρυθμιστικά" -και μεσαίου χώρου- πολιτικά της κεφάλαια, έχει καταβαραθρωθεί στη συνείδηση του κόσμου και μετράει αντίστροφα τον χρόνο μέχρι τη δική της εκπαραθύρωση από την εξουσία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στόχος το λαϊκό κίνημα και η θωράκιση του πολιτικού συστήματος. Αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να ελέγξουν τα κόμματα της αστικής εξουσίας, για να μη γίνεται ευάλωτη η αστική διακυβέρνηση και να ετοιμάσουν το έδαφος για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ επιδιώκουν με τη δήθεν κατάργηση του "μαύρου πολιτικού χρήματος".

Metro "Μαζικοί εμβολιασμοί. Πακέτο μέτρων για την προστασία από τον ιό της νέας γρίπης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην υιοθέτηση νέας δέσμης μέτρων προχωράει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα πανδημίας της νέας γρίπης, το οποίο αναμένεται από τους επιστήμονες να εκδηλωθεί το φθινόπωρο και τη χειμερινή περίοδο, δίνοντας πλέον έμφαση αφενός στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων -με προτεραιότητα τα παιδιά έως 15 ετών και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα- αφετέρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δύσκολων περιστατικών".

Metropolis: "Μαζικοί εμβολιασμοί από το Σεπτέμβριο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού της νέας γρίπης, γεγονός που οδηγεί το υπουργείο Υγείας στη λήψη νέων μέτρων. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε μαζικούς εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων, με προτεραιότητα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Φέσι στο φέσι και όποιος αντέξει. Αρνητικό ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εντός σχεδίου 36.000 στρέμματα. Αλλάζει ο χάρτης του νομού Θεσσαλονίκης".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Έλεος! Ε, όχι και το νερό! Συστράτευση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ".


Η ατζέντα της ημέρας
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 08:40
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1690884



* Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΝ Α.Τσίπρα, με την πρόεδρο του Δικτύου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, πρώην ευρωβουλευτή Μυρσίνη Ζορμπά - 10:00:00, Αθήνα/Γραφεία ΣΥΝ.



* Χαιρετισμός του υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη στη 2η Διαβούλευση που διοργανώνει ο ΟΑΣΑ για την ολοκλήρωση του Γενικού Σχεδίου Μεταφορών για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες της Αττικής. - 10:30:00, Αθήνα/Ξενοδοχείο Park.



* Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΜΜΕΧ - 10:30:00, Αθήνα/ΕΟΜΜΕΧ.



* Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΑΕ για "Ψηφιακή Νομαρχία" και άλλα θέματα - 11:00:00, Αθήνα/Μεσογείων 15.



* Επιθεώρηση της πιλοτικής λειτουργίας των νέων ΧΥΤΑ Πολυγύρου και Ανθεμούντα στο Νομό Χαλκιδικής από τον Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας Γ. Τσιότρα. - 11:00:00, Θεσσαλονίκη. Η επιθεώρηση θα ξεκινήσει από τον ΧΥΤΑ Πολυγύρου στις 11:00 και θα ολοκληρωθεί με τον ΧΥΤΑ Ανθεμούντα στις 12:00.



* Συνέντευξη Τύπου της Greenpeace για τα Μεταλλαγμένα σε ζωοτροφές - 11:00:00, Αθήνα/Κλεισόβης 9, στην Πλατεία Κάνιγγος.



* Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας συγκαλεί σύσκεψη όλων των Διευθυντών των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. - 11:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Δικαιοσύνης.



* Παρουσίαση της εκστρατείας της UNICEF για την καταπολέμηση του παιδικού trafficking από την ΥΠΕΞ Ν. Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λ. Κανελλόπουλο. - 11:30:00, Αθήνα/Υπουργείο Εξωτερικών.



* Συνέντευξη Τύπου στο ΑΠΘ με αφορμή το 33ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομάδας για την Ψυχολογία της Μαθηματικής Εκπαίδευσης. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/Παιδαγωγική Σχολή.



* Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων της ΕΛΒΟ. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΕΛΒΟ.



* Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή οικονομικής πολιτικής - 12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.



* Συνέντευξη τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αν. Παπαληγούρα - 13:00:00, Πειραιάς/ΥΕΝΑΝΠ.



* Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης για τις απολύσεις στο Δήμο Ευόσμου (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου) - 13:00:00, Θεσσαλονίκη/Δήμος Ευόσμου.



* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, θα δεχθεί την Υπουργό Εξωτερικών, Ν Μπακογιάννη - 13:30:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο.



* Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. - 14:30:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο.



* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή Λέανδρο. - 14:30:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο.



* Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, θα γίνει η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων - 19:00:00, Αθήνα/Αεροπορική Βάση Δεκελείας.



* Συμπόσιο της Σύμης.



* Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά θα επισκεφθεί τους χώρους όπου θα κατασκευαστούν τα Μεσογειακά Χωριά, σε Λάρισα και Βόλο, για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013. Αρχικά η Υπουργός θα έχει σύσκεψη στο Δημαρχείο της Λάρισας (12:30) και κατόπιν η κα. Πετραλιά θα μεταβεί στο Βόλο όπου θα παραστεί σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας.

1 comment:

Συγκέντρωση για την λαθρομετανάστευση said...

Ειρηνικά και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και τη βία από την "Επιτροπή κατοίκων" της πλατείας Αττικής. Οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, καλούσαν τους περίοικους να ενωθούν μαζί τους σε ένα κοινό αγώνα με στόχο να "σωθεί η γειτονιά και η πόλη μας από την αλλοίωση που επιφέρουν οι μετανάστες", ενώ η παρουσία της αστυνομίας που είχε λάβει μέτρα προκειμένου να αποτραπούν τυχόν έκτροπα, ήταν διακριτική.
Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας επεσήμαναν ότι δεν πρέπει να υπάρχει γκέτο πουθενά στην πόλη, ότι η σιωπή είναι συνενοχή και η αλληλεγγύη το μόνο όπλο.

Ένας ο αγώνας παντού , ένας στόχος, ένας σκοπός, ήταν το σύνθημα των κατοίκων της πλατείας Αττικής.

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...