Monday, July 06, 2009

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Παναγόπουλος και Κούνεβα

Το λέγαμε και τότε, όταν έγινε η απαγωγή του εφοπλιστή. Αμέσως είχε αρχίσει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, για τη σύλληψη των απαγωγέων και την "απόδοση δικαιοσύνης". Τώρα μας το επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά: η ζωή στην Ελλάδα (για να μην μιλήσουμε γενικότερα για το καπιταλιστικό σύστημα) μετριέται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλο πράγμα είναι η ζωή ενός κεφαλαιοκράτη και άλλο πράγμα είναι η ζωή μιας γυναίκας εργάτριας, μετανάστριας, συνδικαλίστριας, όπως η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Τις προάλλες συζητούσα με συνάδελφο καθηγήτρια κοινωνικών επιστημών από Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολη που βρισκόταν στη χώρα μας για έρευνα και όταν της μίλησα για την υπόθεση της Κωνσταντίνας, με ρώτησε (και της το επιβεβαίωσα) αν είναι η ίδια Κωνσταντίνα Κούνεβα που είναι γνωστή στην τουρκική προοδευτική κοινότητα για τους αγώνες της στην ίδια τη Βουλγαρία για τα δικαιώματα των εργατών/τριών και των μεταναστών/τριών.

Όμως, δεν πα' να είσαι η προσωποποίηση της αγωνίστριας και της επί της γης ειρήνης, η ζωή σου στην Ελλάδα δε μετράει όσο αυτή ενός εφοπλιστή, όπως διεθνώς δε μετρούν το ίδιο οι ζωές που χάνονται χωρίς λόγο στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στα ναρκοπέδια του Έβρου και στις θάλασσες της Αδριατικής με τη ζωή ενός βιολογικά μεταλλαγμένου παιδεραστή-τραγουδιστή.

ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 7ΜΜ θα ειμαστε στην αντιρατσιστική πορεία:




ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
9 ΙΟΥΛΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ, 7ΜΜ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΑΣΥΛΟ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΑΟΣ-ΝΕΟΝΑΖΙ

Καλούν: Κοινότητες Μεταναστών Πακιστάν-Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές-Ινδία-Μαρόκο, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών-KASAPI, συνδικάτα, Συντονιστικό αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης ασύλου της ΕΕ

Στις 9 Ιούλη εργαζόμενοι και νεολαία, μετανάστες και πρόσφυγες όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά βγαίνουμε στο δρόμο, ξεσηκωνόμαστε για να μην γίνει η Ελλάδα Γκουαντάναμο για τους μετανάστες. Τα νέα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης που εξαγγέλθηκαν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αποτελούν πρόκληση για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας.

Η κυβέρνηση προωθεί επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, δημιουργία ένδεκα στρατοπέδων συγκέντρωσης, μαζικές απελάσεις. Με τροπολογία στη Βουλή αυξάνει σε 6-12 μήνες την κράτηση για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ κάθε πρόσφυγας που του ασκείται δίωξη κα επιφέρει ποινή μέχρι 3 μήνες αναγορεύεται σε δημόσιο κίνδυνο!
Οι ρατσιστικές κραυγές του ΛΑΟΣ και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αποτελούν βοήθεια για την κυβέρνηση για να προωθήσει τέτοια σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών.

Για την κυβέρνηση η επιβολή του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ είναι προτεραιότητα. Με το κυνήγι των μεταναστών επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων και της νεολαίας από τα προβλήματα που δημιουργεί η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας. Παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε «ντόπιους» και «ξένους», «νόμιμους» και «παράνομους» για να ανοίξουν έτσι το δρόμο για να περάσουν οι απολύσεις, η λιτότητα, το ρήμαγμα των σχολείων και των νοσοκομείων που θα κάνουν ακόμη χειρότερη τη ζωή στις εργατογειτονιές.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές όταν ο Λαναράς κλείνει εργοστάσια, όταν η Αγγελοπούλου αφήνει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους με λουκέτο, όταν ο ΟΣΕ απολύει χιλιάδες εργαζόμενους. Οι μετανάστες έχουν προσφέρει με την εργασία τους και δημιουργούν πλούτο για την οικονομία και την κοινωνία.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για «εγκληματικότητα των μεταναστών» τα παπαγαλάκια αυτών που έκλεψαν δισεκατομμύρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, χάρισαν εκατομμύρια στην εργοδοσία σε φοροαπαλλαγές, στέλνουν τους μπράβους να ρίχνουν βιτριόλι σε συνδικαλίστριες όπως η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Μιλάνε για παραβατικότητα των μεταναστών όταν την ίδια ώρα δολοφονούνται έξω από την Π.Ράλλη, βασανίζονται σε Αστυνομικά Τμήματα, καίγονται τζαμιά ακόμη όπως και το υπόγειο της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα για να σταματήσει ο ιερέας να βοηθάει τους πρόσφυγες!
Τα μέτρα «νόμου και τάξης» του Μαρκογιαννάκη είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας!

Μιλάνε για «ανεξέλεγκτα κύματα λαθρομετανάστευσης» όταν κάποιες χιλιάδες προσφύγων προσπαθούν με κίνδυνο της ζωής τους να ξεφύγουν από τις βόμβες και την κατοχή του ΝΑΤΟ και των ευρωπαίων συμμάχων τους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Σομαλία. Άνθρωποι κατατρεγμένοι από τα δικτατορικά καθεστώτα χωρών της Αφρικής και του Τρίτου κόσμου επιχειρούν να ξεφύγουν από την πείνα και τις διώξεις. Ποια είναι η υποδοχή της «πoλιτισμένης» Ευρώπης; Ένα ρατσιστικό φρούριο που η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί μάλιστα να θωρακιστεί με πιο σκληρές περιπολίες της FRONTEX στο Αιγαίο. Πόσοι πρόσφυγες άραγε θα χάσουν ακόμη τις ζωές τους;

Τα ρατσιστικά μέτρα θα φουντώσουν παραπέρα τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που τις είδαμε να κλιμακώνονται με την καθοδήγηση του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πάτρα, όπως και σε γειτονιές της Αθήνας.
Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να υψώσουν ασπίδα αλληλεγγύη για τους μετανάστες, να φράξουν το δρόμο στα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης και τις φασιστικές προκλήσεις.

Tην κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές, όχι οι μετανάστες!

1 comment:

pmitsiou said...

Έ, έτσι είναι Θανάση. Ίσα ο εφοπλιστής ίσα η καθαρίστρια; Άσε που είναι και Βουλγάρα...

Υ.Γ. Τι κάνει η Ηλιούπολη;

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...