Thursday, November 27, 2008

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 15 ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 15 ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


κ. Πρόεδρε,
Ξεκινήσαμε έναν αγώνα 15 μετανάστες στα Χανιά και είμαστε ήδη στην 17η ημέρα απεργία πείνας.
Έναν αγώνα για ένα πρόβλημα χιλιάδων μεταναστών.
Έναν αγώνα για να ζήσουμε νόμιμα σε μια χώρα που φάνταζε η ελπίδα στη χαμένη μας ζωή στις χώρες μας.
Η ελπίδα έγινε εφιάλτης, καταρχήν με το ταξίδι του τρόμου για να φτάσουμε ως εδώ.
Συνεχίστηκε ο εφιάλτης με τις συνθήκες ομηρίας στις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε. Ομηρία στη δουλειά και στην καθημερινότητα της ζωής μας.
Κυνηγημένοι.
Είμαστε όλοι μετανάστες και όλοι μαζί θα παλέψουμε όχι για τα όνειρα μας αλλά για τα αυτονόητα, γιαυτό και δεν λογαριάσαμε απ' την αρχή τον κίνδυνο για την υγεία μας και την ίδια μας τη ζωή.
Ζητάμε από τα Ελληνικά κόμματα, τους βουλευτές, τον υπουργό εσωτερικών, τον πρωθυπουργό και εσάς προσωπικά, να ενεργήσετε άμεσα για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να τροποποιηθεί η νομοθεσία σε όφελος των μεταναστών.
Απευθυνόμαστε στην ευαισθησία και στο αίσθημα δικαιοσύνης που σας διακρίνει. Ξέρουμε ότι από αύριο επισκέπτεσθε την πόλη μας ως τιμώμενο πρόσωπο σε τοπικές εκδηλώσεις. Τα μάτια μας και τα μάτια όλης της τοπικής κοινωνίας που μας συμπαραστέκεται είναι τώρα στραμμένα πάνω σας, μετά και από την αδιαφορία που επέδειξαν οι αρμόδιοι Υπουργοί μέχρι σήμερα. Σας καλωσορίζουμε κι εμείς στα Χανιά, την πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε, στην πόλη που έτυχε να διακινδυνεύσουμε και ίσως να θυσιάσουμε την υγεία και τη ζωή μας, στην υπηρεσία ενός δίκαιου αγώνα.
Ζητάμε να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να διευρύνεται το ρυθμιστικό πεδίο του αρ. 91 Ν. 3386/2005, ώστε κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004 να συνιστά απόδειξη παραμονής στην Ελλάδα και μάλιστα, να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να θεραπευθεί η καταφανής αδικία που η ισχύουσα ρύθμιση προκάλεσε

Χανιά 27 Νοέμβρη 2008

Οι μετανάστες απεργοί πείνας

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...