Tuesday, March 11, 2008

Το Λιμάνι της Αγωνίας και το Carrefour

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ CARREFOUR ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» ΤΟΥ, KAI ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ;

Διανύουμε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και φτώχειας, για τους εργαζόμενους και τους ανέργους στην πόλη μας (και όχι μόνο), καθώς και τις οικογένειές τους.
Εταιρίες του χώρου των τροφίμων (Super Market), με συνεχείς αδικαιολόγητες αυξήσεις και υπερκερδοσκοπικές τακτικές, είναι συνυπεύθυνες γι’ αυτή την κατάσταση.
Μία από τις εταιρείες υψηλής έντασης κερδών στο χώρο (η Carrefour), στα πλαίσια της επιχειρηματικής τακτικής της για ανάδειξη της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» της, αποφάσισε να φτιάξει ένα «κοινωνικό παντοπωλείο», στην πόλη μας.
Η εταιρεία (η οποία δεν είναι «ίδρυμα» όπως δηλώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο), θα μπορούσε μέσα από τα υπάρχοντα μεγάλα καταστήματά της, να προχωρήσει στην προσφορά της.
Ο Δήμος Πειραιά, δεν πρέπει να παραχωρήσει ιστορικά και δυσανάλογα μεγάλα κτίρια, για να διευκολύνει την εταιρεία. Ίσως, για ένα διάστημα προσαρμογής, η διευκόλυνση με κάποιους εσωτερικούς χώρους του πύργου-γιαπί στο Λιμάνι, ή κάποιας άλλης ουδέτερης δημοτικής ιδιοκτησίας να ήταν αρκετή.

Το Λιμάνι της Αγωνίας τονίζει, ότι μεγάλη σημασία έχουν και άλλα ζητήματα, γύρω από το «κοινωνικό παντοπωλείο» και ερωτά τον Δήμαρχο Πειραιά:
1. Ποια θα είναι τα κριτήρια για την επιλογή νοικοκυριών ;
2. Πως θα διασφαλιστεί η τήρηση των κριτηρίων και η διαφάνεια της διαδικασίας;
3. Άποροι κάτοικοι του Πειραιά οι οποίοι δεν είναι δημότες της πόλης, θα συμμετέχουν;
4. Οι 200 οικογένειες μετά τους 6 μήνες που θα λαμβάνουν τη «βοήθεια», πως θα βοηθηθούν από το Δήμο; Θα μπορούν να ξανασυμμετέχουν στο «κοινωνικό παντοπωλείο»; Γιατί ο αριθμός είναι 200 και όχι 300 ή 100 ;

Σε ότι αφορά την παραχώρηση κτιρίων του Δήμου για τη συγκεκριμένη χρήση ζητάμε να ενημερωθούμε για:
1. το πλήρες αιτιολογικό της ανάκλησης της αρχικής απόφασης την οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2008 του ΔΣ και αφορά στην παραχώρηση του κτιρίου Δηλαβέρη επί της οδού Θηβών για την εγκατάσταση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της εταιρείας Carrefour.
2. το πλήρες αιτιολογικό της νέας απόφασης η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου 2008, για την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Πυροσβεστικής στην οδό Φίλωνος για την ίδια χρήση και σκοπό.
3. για τις εναλλακτικές άλλες θέσεις, κτίρια ή λύσεις που διερεύνησε η Δημοτική Αρχή.
4. το πλήρες κείμενο της σύμβασης το οποίο υπέγραψε ή πρόκειται να υπογράψει ο κ. Δήμαρχος την εταιρεία Carrefour για την παραχώρηση του κτιρίου και τους όρους λειτουργίας του «κοινωνικού παντοπωλείου».

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναμένουμε απαντήσεις. Ταυτόχρονα φοβόμαστε ότι για άλλη μια φορά, ο Δήμος Πειραιά δείχνει ότι δεν έχει σχεδιάσει τις κινήσεις του, αλλά πορεύεται χωρίς «πυξίδα», δανειζόμενος την «πυξίδα» εταιρειών, που έχουν τη δική τους πολιτική.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

* Τα Δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις του Λιμανιού της Αγωνίας μπορείτε να τα βρείτε και στο δικτυακό του τόπο www.tolimanitisagonias.gr

Γραφείο Τύπου: Θεοδόσης Παπανδρέου. Τηλ. Επικοινωνίας 6945104174

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...