Δήλωση του Κώστα Μαρματάκη, μέλους της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το χαράτσι της ΔΕΗ.


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δήλωση του Κώστα Μαρματάκη, μέλους της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ,         σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το χαράτσι της ΔΕΗ.
Ανέκδοτο έχει γίνει η επιστημονική του ιδιότητα του κου Βενιζέλου, (ο οποίος στα μπλογκς, στα διάφορα σάιτς, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης,  αποκαλείται πλέον "ο κος "αντι-συνταγματολόγος" υπουργός Οικονομικών"), ιδιαίτερα μετά την απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει αντισυνταγματική την φαεινή ιδέα του να συνδέσει την καταβολή ενός, ούτως ή άλλως άδικου και βάρβαρου,  χαρατσιού με την δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης!
Ευτυχώς που προσέφυγαν οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και οι κινήσεις των πολιτών στη δικαιοσύνη, αλλιώς ήταν ικανός να απαγορεύσει στα παιδιά όποιου δεν πλήρωνε το τέλος αλληλεγγύης ή τον ΦΠΑ, να πηγαίνουν σχολείο. Γιατί αυτή ήταν η λογική της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης.
Και δεν είναι ότι δεν γνώριζε πόσο κατάφωρα παράνομη ήταν: 4 τροπολογίες και 6 διαφορετικές εγκύκλιοι έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα προσπαθώντας να διορθώσουν τα αδιόρθωτα.
Ταυτόχρονα καθοδήγησε μία πρωτοφανή τρομοκρατική εκστρατεία για 2η φορά, προς τους πολίτες. Στην αρχή, θα μας έκοβε το ρεύμα. Τώρα, θα μας πάρει τους μισθούς, τις συντάξεις, τις καταθέσεις.
Σιγά μη φοβηθούν οι πολίτες!! Οργανώθηκαν στις γειτονιές, με τους Δήμους τους, με πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις, με ομάδες περιφρούρησης, πήγαν στα πρωτοδικεία, κέρδισαν δικαστικές αποφάσεις και τους ανάγκασαν να αρχίσουν τις τροπολογίες και από 20 μέρες, οι διακοπές ρεύματος παρατάθηκαν στις 40 μέρες, μετά στις 80, και τώρα σε 4 μήνες+2 αν κάνουν ένσταση, μετά παραπέμπεται  και στο υπουργείο Οικονομικών και ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι.. Ήρθε κι η απόφαση του ΣτΕ, είπαμε όλοι ότι θα συμμορφωθούν, και θα τελειώσει αυτή η ιστορία.
Αλλά απ' ότι φαίνεται, του άρεσε το παρατσούκλι, και θέλει να του βγάλουν κι άλλα! Κι άρχισε τα κόλπα και τις κουτοπονηριές προσπαθώντας να καταργήσει την ίδια του την τελευταία τροπολογία της 14ης Φεβρουαρίου, αλλά και να  παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ πριν ακόμα καθαρογραφεί.
Με το έτσι θέλω, διατάσσει τη ΔΕΗ μέσω ανακοίνωσης(!!!) να θεωρείται καταβολή χαρατσιού η πληρωμή μέσω ΑΤΜ του ποσού που αντιστοιχεί σε ρεύμα, Δημοτικά Τέλη και εισφορά υπέρ της ΕΡΤ, όπως επέλεξαν να κάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας καταθέτοντας μάλιστα σχετικά εξώδικα συντονισμένα μαζί με Δήμους, επιτροπές, συνελεύσεις γειτονιών κλπ που ρητά δηλώνουν ποιά οφειλή εξοφλούν.
Δηλαδή ο κος Υπουργός, κατά σαφέστατη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα, διατάσσει να παίρνονται χρήματα που οι πολίτες δίνουν για να καλύψουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και οφειλές τους, για να δοθούν στους δανειστές!!  Παίρνει λεφτά από το ταμείο της ΔΕΗ, από το ταμείο της ΕΡΤ, από τα ταμεία των Δήμων με το έτσι θέλω???
Δεν του τα είπανε καλά!! Η ΔΕΗ έχει εργαζόμενους, οι Δήμοι έχουν Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια κι εργαζόμενους, η ΕΡΤ έχει εργαζόμενους και σωματεία. Δε νομίζουμε ότι θα αφήσουν να τους αφαιρέσουν τα χρήματα που οι πολίτες τους δίνουν για να πληρώνουν μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία. Κάποιοι θα βρεθούν άσχημα μπλεγμένοι από αυτή την ιστορία, και το ξέρει ο κος Υπουργός.

Και για να μη γίνει αυτό, σήμερα κιόλας, πρέπει να στείλει εγκύκλιο στη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους η οποία θα μεριμνά ώστε:


-Να αναγνωριστεί ως καταβολή ποσού ρεύματος κάθε πληρωμή που έγινε μέσω ΑΤΜ.

-Να παγώσουν όλες οι ενέργειες διακοπής ρεύματος σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣΤΕ.

-Να ασχοληθούν άμεσα οι εισπρακτικοί  μηχανισμοί των επιχειρήσεων με τους μεγαλοοφειλέτες και τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε.
9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.