Saturday, January 07, 2012

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, στο φύλλο της 8ης ΙανουαρίουΣτα περίπτερα εντός της «Κυριακάτικης Αυγής» και στο διαδίκτυο: στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, στο φύλλο της 8ης ΙανουαρίουΣτα περίπτερα εντός της «Κυριακάτικης Αυγής» και στο διαδίκτυο: στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata




Κείμενα των: Ιμμάνουελ Βαλερστάιν, Νίκου Θεοτοκά, Νίκου Χειλά, Νίκου Σαραντάκου, Νίκου Μπελαβίλα, Έλενας Πατρικίου, Σταύρου Παναγιωτίδη



H παγκόσμια Αριστερά μετά το 2011: Ο Ιμάνουελ Βαλερστάιν συνοψίζει τις επιτυχίες της Αριστεράς σε όλο τον κόσμο το 2011 και μιλάει για την ανάγκη υπέρβασης των διαχωρισμών στο εσωτερικό της, για να κερδίσει τον πόλεμο.

Αγωνιζόμαστε για ένα κούτελο καθαρό ή αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε; Ο Νίκος Θεοτοκάς σταθμίζει τη στάση της Αριστεράς έναντι της εκλογής πενταμελών συμβουλίων στα ΑΕΙ (με τον νέο νόμο Διαμαντοπούλου) και καταθέτει προτάσεις.

ΟΡΘΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ. Βάτσλαβ Χάβελ: Το ήθος της αντίστασης: Ο Νίκος Χειλάς αποτιμά την αντιφατική διαδρομή του Β. Χάβελ, ως αντιπολιτευόμενου και ως προέδρου.

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ. Μια περιήγηση στις λέξεις του 2011: Από την εφεδρεία και το χαράτσι, μέχρι τους Αγανακτισμένους, το Μερκοζί, και τους τραπεζοτσολιάδες, ο Νίκος Σαραντάκος θυμάται τις λέξεις που σφράγισαν το 2011.

Οι πόλεις του Όλιβερ Τουίστ: Ο Νίκος Μπελαβίλας μας μιλάει για τους σύγχρονους Όλιβερ Τουίστ, τους άστεγους και απόκληρους της Αθήνας και του Πειραιά το 2012.

Νικολάι Γκόγκολ, «Ο Επιθεωρητής». Ο αμαρτωλός αδελφός μας των γραμμάτων ή η κωμική εκδοχή των Παθών: Συνέντευξη της Έλενας Πατρικίου, με την ευκαιρία της παράστασης του “Επιθεωρητή” στο Θέατρο Εξαρχείων. Η Έλενα Πατρικίου μιλάει για το νόημα του έργου, τη σκηνοθετική ιστορία του, την παράσταση-σταθμό του Μέγιερχολντ, τη σημασία της κίνησης, της γεωμετρίας και του γκροτέσκο στις παραστάσεις της.

Αποκαταστάσεως το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν…: Ο Σταύρος Παναγιωτίδης, μιλάει για τις “αποκαταστάσεις” Βελουχιώτη-Βαβούδη-Ζαχαριάδη και μας θυμίζει σωτηριολογικές και θεολογικές όψεις του κομματικού λόγο του ΚΚΕ.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...