Συνέλευση της ΑνοιχτήςΔημοτικής Αγοράς Κυψέλης ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
 
O χώρος τηςΔημοτικής Αγοράς παρέμενε κλειστός και εγκαταλελειμμένος για περισσότερα από 7χρόνια, με στόχο την κατεδάφιση του διατηρητέου κτηρίου και τη δημιουργία parking. Ως κάτοικοιτης Κυψέλης διαμορφώσαμε ένα χώρο ελεύθερο, δημοκρατικό, αντιεμπορικό,αυτοδιαχειριζόμενο και επίσης ανοιχτό σε όσους θεωρούν ότι ταπροβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και η λύση τους δεν μπορεί να είναι ατομικήαλλά συλλογική.
Η Αγορά αποτελεί μια πραγματική κυψέληεπικοινωνίας για τη γειτονιά μας. Στη Δημοτική Αγορά συμμετέχουν οι κάτοικοιτης Κυψέλης, οι αποφάσεις λαμβάνονται δημόσια μέσα από την αμεσοδημοκρατικήδιαδικασία της ανοιχτής συνέλευσης και όχι από έναν κλειστό κύκλο, δηλαδήδιαμορφώνεται απ' όλους, με ισότιμο δικαίωμα λόγου, και το πρόγραμμα τωνεκδηλώσεων και οι παρεμβάσεις μας όσον αφορά τα καθημερινά, σημαντικά κοινωνικάκαι οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Στα σχεδόν 5 χρόνια λειτουργίας τηςέχουν φιλοξενηθεί πάνω από 600 πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικέςπαραστάσεις, μουσικά δρώμενα και συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής καιφωτογραφίας, συλλογικές κουζίνες, εκδηλώσεις δημόσιων σχολείων, χαριστικόπαζάρι κτλ.) και πολλές επίκαιρες θεματικές συζητήσεις. [Αλήθεια, στα δημοτικάπολιτιστικά κέντρα πόσες έχουν γίνει;] Τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποιήθηκε,στο πλαίσιο της απογραφής, εβδομαδιαίο σεμινάριο για την επαρκή κατάρτιση τωναπογραφέων του 6ου διαμερίσματος. Η Δημοτική Αγορά Κυψέληςλειτουργεί επίσης ως χώρος συνέλευσης εργαζομένων και τοπικών κινήσεων.Κάθε Τρίτη πραγματοποιούνται παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων και κάθεΤέταρτη προβάλλονται κινηματογραφικές ταινίες. Σε καθημερινή βάσηγίνονται μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη.Τέλος, κάθε Σάββατο γίνεται αγορά βιοκαλλιεργητών.
Η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και οδήμος, ακολουθώντας τη μνημονιακή πολιτική, συνεχίζουν τον εξοντωτικό πόλεμοεναντίον μας με μέτρα όπως:
·                                 Φοροεπιδρομέςκαι χαράτσια (ΔΕΗ)
·                                 Περικοπέςμισθών και συντάξεων
·                                 Χιλιάδεςαπολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
·                                 Εκτίναξητης ανεργίας
·                                 Συγχωνεύσειςκαι κλείσιμο σχολείων και νηπιαγωγείων
·                                 Κλείσιμοδημοτικών ιατρείων
·                                 Διάλυσηδημοτικών και δημόσιων υποδομών
·                                 Άρσητων όποιων κοινωνικών κατακτήσεων του εργατικού κινήματος σε υγεία -
·                                 παιδεία- μεταφορές

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ως ζωντανόκύτταρο δημοκρατίας, αποτελεί έναν ανοιχτό, ελεύθερο χώρο έκφρασης,ζύμωσης και σύνθεσης απόψεων, καθώς και αντίστασης στις ανελέητες οικονομικέςεπιθέσεις που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις,φιλοξενώντας λαϊκές συνελεύσεις ενάντια στα χαράτσια, συνελεύσεις εργαζομένωνκαι ανέργων κτλ.
Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ετούτηη δημοτική αρχή που διαλύει κάθε κοινωνική δομή δεν σκοπεύει να αξιοποιήσει τηΔημοτική Αγορά για την υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής και υπέρ των πολιτών.
Η συνέλευση της Δημοτικής ΑγοράςΚυψέλης καταγγέλλει τις μεθοδευμένες πρακτικές ενάντια σε κάθε χώρο ελεύθερηςέκφρασης και διακίνησης ιδεών.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τουςκατοίκους της γειτονιάς, τις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις, τα αυτοδιαχειριζόμεναστέκια και τις καταλήψεις της περιοχής μας, τους αντιμνημονιακούς πολιτικούς,τις δημοτικές αντιμνημονιακές παρατάξεις καθώς και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενοάνθρωπο σε στήριξη και αλληλεγγύη της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣΑΓΟΡΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ.
 
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Συνέλευση της ΑνοιχτήςΔημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.