Sunday, August 29, 2010

«Γκολ στη φτώχεια»

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών διοργανώνει την Πέμπτη 2-9-2010 και ώρα 21,00 προβολή ντοκιμαντέρ στην πλατεία της Σπλάντζιας, που αφορά στην εθνική ομάδα αστέγων.
Το ντοκιμαντέρ είναι της καμπάνιας «Γκολ στη φτώχεια» και ακολουθεί την πορεία των παικτών της πρώτης ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδων αστέγων από το γήπεδο του Ρουφ (όπου προπονούνταν) ως την Κοπεγχάγη, όπου τον Αύγουστο του 2007 φιλοξενήθηκε το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Σε εκείνη την διοργάνωση συμμετείχε για πρώτη φορά και ελληνική ομάδα.
Ο κινηματογραφικός φακός διεισδύει στην ψυχή αυτής της ξεχωριστής ποδοσφαιρικής παρέας, ρίχνοντας φως στους αόρατους ανθρώπους της πόλης –αστέγους, πρόσφυγες και πρώην εξαρτημένους (που, βεβαίως, μόνο «αόρατοι» δεν είναι), ακολουθώντας τις ζωές τους εντός, μα κυρίως εκτός των γραμμών που καθορίζουν τα όρια ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή της «Μηχανής του Χρόνου» (σενάριο-σκηνοθετική επιμέλεια: Χρίστος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πετρόπουλος, μουσική: Δ. Μπίζος).
Της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση απο τον συντονιστή και παίχτη της ομάδας Χρήστο Αλεφάντη .
Eνώ από ειδικό περίπτερο θα διατίθενται προς πώληση (έναντι 5 ευρώ έκαστο) τα καταπληκτικά T-shirts της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», με έργα/σκίτσα τριών εκ των ελλήνων δημιουργών: Του γραφίστα Δημήτρη Θ. Αρβανίτη και των γελοιογράφων Πέτρου Ζερβού και Τάσο Αναστασίου.
Η περιοδεία θα συνεχιστεί ως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες –δηλαδή- πριν από την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας για το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου, θα συμμετάσχει στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (19-26/9, http://www.homelessworldcup.org/). Η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» είναι μια πρωτοβουλία του http://www.streetpaper.gr/

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...