Thursday, January 17, 2008

ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ: ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, 18-20/1/2008

ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, 18-20/1/2008

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία κοινής δράσης των δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας καιΕλληνικού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των δήμων προς τους ενεργούς πολίτες, συλλόγους και φορείς της πόλης και όλου του λεκανοπεδίου να λάβουν ενεργά μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο Καλαθοσφαίρισης (πρώην δυτικό αεροδρόμιο). Το Ελληνικό πρέπει να γίνει πάρκο για τους πολίτες του λεκανοπεδίου.
Τονίζουμε ότι μόνο με τέτοιες μαζικές μπορεί να αποτραπούν τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος για τσιμεντοποίηση των πρώην αεροδρομίου.. Καλούμε για τη συνέχιση και επέκταση του μαζικού κινήματος που το περσινό καλοκαίρι απελευθέρωσε μέρος της παραλίας του Ελληνικού από τα κάγκελα που χώριζαν το λαό από τη θάλασσα και πλούτιζαν τους καταπατητές εκμεταλλευτές των παραλιών.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος η απαίτηση για το μητροπολιτικό πάρκο είναι ακόμα μεγαλύτερη, λόγωτης τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής που προκάλεσαν οι φωτιές στην Πάρνηθα που στέρησαν από την τσιμενταρισμένη Αθήνα έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου καιοξυγόνου.

Αθήνα 16-1-08

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

www.socialforum.gr

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...