Saturday, December 29, 2007

Να διασωθούν τα άλση και τα δάση του Χαϊδαρίου

ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
ΤΩΝ ΑΛΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ


xaidari.blogspot.com

«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΔΑΣΟΥΣ-ΔΑΦΝΙΟΥ»

Η διάνοιξη δρόμου που να συνδέει το Άνω Δάσος με το Δαφνί, έργο που επισήμως έχει ονομαστεί «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΔΑΣΟΥΣ-ΔΑΦΝΙΟΥ» ενώ προς καθησυχασμόν των πολιτών χαρακτηρίζεται ‘διαμόρφωση του υπάρχοντος μονοπατιού’, μας βρίσκει αντίθετους για τους παρακάτω λόγους:
1. Είναι το πρώτο πονηρό βήμα για τη μετατροπή του μονοπατιού σε αυτοκινητόδρομο. Που σημαίνει: ηχορύπανση, καυσαέριο, άνοδος της θερμοκρασίας, αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.
2. Θα αποτελέσει το έναυσμα για την αναζωπύρωση ιδιοκτησιακών απαιτήσεων από φορείς και ιδιώτες, με απώτερο σκοπό τον αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης και την οικοπεδοποίηση. Που σημαίνει: φωτιά στο δάσος απ’ όσους έχουν συμφέροντα, ανέγερση κτηριακών συγκροτημάτων, υποδομές που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.
3. Γίνεται μέσα στα όρια του Ποικίλου όρους και του υπάρχοντος δάσους (πράγμα που και νομικά είναι ανεπίτρεπτο), και έτσι αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο Ποικίλον όρος, που έρχεται να προστεθεί στη διάνοιξη του τούνελ στο άλσος Δαφνίου, στη μελλοντική διέλευση εμπορικής αμαξοστοιχίας, στην πλημμελή έως μηδενική προσπάθεια αναδάσωσης, στο σκάνδαλο της λειτουργίας του Copa Copana κ.λπ.
Η ζωή μας παραέχει γίνει το τελευταίο που λαμβάνεται υπόψη. Το Ποικίλον όρος είναι από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στο λεκανοπέδιο και πρέπει να το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οι φωτιές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο ‘κρανίου τόπο’, έτοιμο για ‘μοντέρνα οικονομική αξιοποίηση’ είναι πολύ πρόσφατες για να μπορούμε να ξεχάσουμε.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να πράξει με κριτήριο την ποιότητα ζωής των πολιτών και να σταματήσει άμεσα το έργο. Στην προσπάθεια αυτή ήδη δραστηριοποιείται η Κίνησή μας σε συντονισμό με τον Σύλλογο Δαφνίου, τον Σύλλογο Άνω Δάσους και τον Σύλλογο του Χαϊδαρίου ‘Οικόπολις’. Ήδη με παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο πετύχαμε δύο μικρές νίκες: α) Η μπουλντόζα που είχε αρχίσει να ρίχνει δέντρα αποσύρθηκε με εντολή του δημάρχου, β) ο δήμαρχος υποσχέθηκε επανεξέταση του ζητήματος. Με τη σειρά μας υποσχεθήκαμε στον δήμαρχο ότι δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι την τελική ΑΠΟΦΑΣΗ διακοπής του έργου. Με βάση αυτή την υπόσχεση συνεχίζουμε και συγκεντρώνουμε υπογραφές πολιτών που καλούν τη δημοτική αρχή να διακόψει το έργο και να το μετατρέψει σε έργο θετικό για το δάσος: αναδάσωση, κρουνοί πυρόσβεσης κ.λπ.
Παράλληλα, ζητάμε τη συνδρομή και την αλληλεγγύη όλων των περιβαλλοντολογικών και οικολογικών κινήσεων της Αττικής, γιατί το συγκεκριμένο έργο και, κυρίως, η προοπτική μέσα στην οποία εντάσσεται αφορά τους πολίτες όλων των δήμων.
Χαϊδάρι 28.12.2007

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...