Wednesday, December 26, 2007

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα Αττικής χαιρετίζει την πρωτοφανή συμμετοχή των εργαζομένων της Αθήνας στην απεργιακή κινητοποίηση και στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας.

Η δυναμική της κινητοποίησης φάνηκε και από την τεράστια μαζικότητα των συγκεντρώσεων και των πορειών στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Σημαντικό γεγονός θεωρούμε την απήχηση που είχε η πρωτοβουλία μας για συντονισμό των ίδιων των σωματείων, όπως φάνηκε από την αναπάντεχη μαζικότητα που είχε το μπλοκ της πρωτοβουλίας στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.

Χαιρετίζουμε όλους εκείνους τους εργαζόμενους –ιδιαίτερα αυτούς που συμμετείχαν για πρώτη φορά αγνοώντας τις απειλές και την αντίδραση της εργοδοσίας– που έδωσαν με την παρουσία τους μια συντριπτική απάντηση στις αντιασφαλιστικές πολιτικές της κυβέρνησης. Κανένα αυταρχικό μέτρο, όπως οι κάμερες και οι συλλήψεις συνδικαλιστών, δεν κατάφερε να αποτρέψει την επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης.

Οι εργαζόμενοι με την συμμετοχή τους δεν είπαν μόνο ένα βροντερό όχι στην προσπάθεια κατάργησης των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, αλλά ταυτόχρονα πρόβαλαν τα πάγια αιτήματα τους για επιστροφή των κλεμμένων, για καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης, για πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας, για αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς πάνω από το όριο φτώχειας για να ζούμε με αξιοπρέπεια, για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ( νόμοι Σιούφα και Ρέππα).

Η απομάκρυνση του Μαγγίνα, ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται η κυβέρνηση, αποτελεί το πρώτο κτύπημα στις επιδιώξεις της. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να χτυπήσουν και την καρδιά της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Γνωρίζουμε ότι αυτή η τακτική αναδίπλωση δεν σημαίνει και ανακοπή της επίθεσης. Ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας και στα χνάρια προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έχει εξαπολύσει γενική επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα. Η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι η αιχμή του δόρατος σε μια συνολικότερη προσπάθεια να αναιρεθούν κατακτήσεις των εργαζομένων και να επιβληθούν συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης. Με την ασφυκτική λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ολυμπιακή, στη ΔΕΗ, στα Λιμάνια, την εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού, την εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας και των οδηγιών της Ε.Ε. επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή των αντεργατικών της μέτρων.
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο με παρελκυστικές τακτικές και ταυτόχρονα θα επιμείνει στην ενεργοποίηση του ν. Ρέππα, που από 1/1/2008 προβλέπει σταδιακές αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης και μειώσεις αναπλήρωσης, στον αποχαρακτηρισμό των βαρέων και ανθυγιεινών, στη βίαιη ενοποίηση ταμείων σε βάρος των ασφαλισμένων, στις χαμηλότερες συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει επιθετικά και αγωνιστικά να διεκδικήσει την υλοποίηση των προτάσεων του για το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι αναγκαία η άμεση προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και νέας πανεργατικής απεργίας για τον Γενάρη. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να μην περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.
Άμεσα το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα να προχωρήσει :
• Στην άμεση προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων στους κλάδους και σε νέα πανεργατική απεργία μέσα στον Γενάρη.
• Στην προετοιμασία των συνδικαλιστικών οργανώσεων με συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία, με συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, με επιτροπές αγώνα και άλλες μορφές ενημέρωσης και κινητοποίησης Με μαζικές πικετοφορίες, εξορμήσεις και παρεμβάσεις να στείλουμε το μήνυμα του αγώνα σε όλη την κοινωνία. Να απαιτήσουμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να εγκαταλείψουν την απαράδεκτη λογική του διαλόγου και του συμβιβασμού, που είναι μια γραμμή ήττας που θα φέρει πίσω το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συντονιστούν με τις αγωνιστικές διαθέσεις της βάσης και να βάλουν στο στόχαστρό τους το σύνολο των αντιασφαλιστικών πολιτικών και νόμων απαιτώντας την άμεση κατάργηση του νόμου Ρέππα.
• Στην προβολή των συνολικών θέσεων και διεκδικήσεων του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος: Για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Για την κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και κάθε μορφής χρηματιστηριακής τοποθέτησης των αποθεματικών. Για άμεση επιστροφή στα ταμεία όλων των κλεμμένων, όλων των απωλειών που έχουν υποστεί από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων από το ’50 και μετά. Για επέκταση –και όχι περιορισμό– των βαρέων και ανθυγιεινών και σε νέα τμήματα εργαζομένων που το έχουν ανάγκη. Για αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς πάνω από το όριο φτώχειας ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια, για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
• Στην απόρριψη οποιασδήποτε σκέψης για συμμετοχή σε προσχηματικούς διαλόγους.
Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για μια άλλη πορεία του εργατικού κινήματος. Επιμένουμε στη λογική του ενωτικού ανυποχώρητου και ακηδεμόνευτου ταξικού αγώνα, στην αντιπαράθεση με το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών, στην οικοδόμηση αγωνιστικού συντονισμού στην ίδια τη βάση των εργαζομένων. Κόντρα στον κατακερματισμό και την παραταξιοποίηση παλεύουμε για την ενωτική δράση των ίδιων των συνδικάτων μέσα από τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες τους. Επιμένουμε να είμαστε μια πρωτοβουλία ανοιχτή και δημοκρατική, που σέβεται την υπαρκτή πολυμορφία του εργατικού κινήματος, και καλούμε κάθε σωματείο που αγωνιά για την ανάγκη μιας άλλης αγωνιστικής κατάστασης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία, συμβάλλοντας και αυτό στη διαμόρφωση του πλαισίου της και συνεισφέροντας στις πρωτοβουλίες που θα πάρει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-12 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ «Notos Gallery» (Σταδίου και Αιόλου)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...