Wednesday, November 21, 2007

Κρίμα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ. της Καλλιτεχνικής Διάδρασης με αφορμή τα απαράδεκτα περιστατικά που συνέβησαν χτες βράδυ στην αίθουσα του Λιθογραφείου εις βάρος του Προέδρου της Γιάννη Καραμπίτσου και που οδήγησαν στην αναβολή της χτεσινής εκδήλωσης αποφασίζει ομόφωνα τα εξής:
«Η Καλλιτεχνική Διάδραση το καινούριο που έφερε στην Πάτρα εκτός από την εμμονή στην ειλικρίνεια, το πάθος και το μεράκι, την διάδραση μεταξύ των τεχνών με άξονα τον κινηματογράφο και την ανάπτυξη με θυσίες της κινηματογραφικής παιδείας χωρίς σχεδόν καμία στήριξη από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, είναι η ώθηση στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις, στην συζήτηση πριν και μετά τις προβολές, στην δημιουργία ενός καινούριου ήθους και οράματος.
Με σεμνότητα, σεβασμό και συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς φορείς κινήθηκε στον ένα χρόνο της λειτουργίας της και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις πολυεπίπεδες και σε πολλά μέτωπα εκδηλώσεις της κατάφερε να φέρει σε επαφή και να συνενώσει όλους τους πολίτες που αγαπούν την τέχνη στην Πάτρα.
Φαίνεται όμως ότι κάποιους έχει ενοχλήσει η δραστηριότητα της εταιρίας μας, η προσπάθεια να ταρακουνήσει την κατεστημένη τάξη πραγμάτων, να δείξει τον δρόμο προς μια πράξη χωρίς καθόλου λόγια, να οδηγήσει την πολιτιστική κατάσταση της πόλης τουλάχιστον στον χώρο του κινηματογράφου σε μια αναπτυξιακή και δημιουργική κατεύθυνση.
Επί του προκειμένου, οι συνδιοργανωτές του Λιθογραφείου διεκδίκησαν όπως βάλλουν το δικό τους στίγμα στην εκδήλωση απαιτώντας οι ομιλητές να μιλάνε μετά το τέλος της προβολής σε αντίθεση με την επιλογή του καλλιτεχνικού επιμελητή της εκδήλωσης Γιάννη Καραμπίτσου που άλλωστε είχε ανακοινωθεί από την έναρξη της ενότητας εκδηλώσεων και προσπάθησαν να του επιβάλλουν τον μη συντονισμό της εκδήλωσης μετά το τέλος της προβολής αφαιρώντας του ουσιαστικά το λόγο, συντονισμό για τον οποίο στις εκδηλώσεις της η Καλλιτεχνική Διάδραση έχει δεχτεί τα συγχαρητήρια από δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών. Όταν δεν το κατάφεραν με πολιτισμένο τρόπο κατέφυγαν στη βιαιοπραγία μην λαμβάνοντας υπόψη ούτε την πρόσκληση του Δήμου Αβδελιώδη που αναμενόταν για να μιλήσει και που όταν έφτασε εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα όσα συνέβησαν λίγο πριν.
Η Καλλιτεχνική Διάδραση διακόπτει την εκτέλεση της εκδήλωσης «Από το Βιβλίο στην Κινηματογραφική Ταινία» στο Λιθογραφείο, ανακοινώνει την πραγματοποίηση κανονικά της προβολής του Άμλετ του Λώρενς Ολίβιε στην αίθουσα του θεατρικού σχήματος «Ρεφενέ» (Κοραή και Κανακάρη) την Παρασκευή στις 20.30 και μεταφέρει την προβολή της ταινίας «Άμλετ» του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ την Κυριακή στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του «Ρεφενέ» όπου θα μιλήσει για το θεατρικό έργο και την ταινία ο Δήμος Αβδελιώδης.
Για την συνέχεια της ενότητας εκδηλώσεων σε άλλο χώρο με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και περιεχόμενο ή όχι, θα εκδοθεί Δ.Τ. της Καλλιτεχνικής Διάδρασης σε λίγες μέρες αφού το Δ.Σ. θα συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει και γιατί πιστεύει ότι, ότι υλοποιεί η εταιρία μας δεν είναι αυτοσκοπός.
Επίσης κανονικά θα διεξαχθεί η εκδήλωση την «Από τον Καβάφη στον Ελ Γκρέκο» την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 21.00 στο Ιντεάλ με την προβολή της ταινίας «Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, ενός 40λεπτου making of της ταινίας El Greco και την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη που θα συνομιλήσει με τους θεατές της εκδήλωσης».


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ

Αποτελούμενο από τους

Γιάννη Καραμπίτσο, Πρόεδρο
Γιώργο Μουζακίτη Αντιπρόεδρο
Γιώργο Σαβόγλου Γραμματέα

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...