Monday, June 25, 2012

Tsakthan Daily - Εγωιστικό Σοσιαλιστικό Κίνημα;


Tsakthan Daily



23 Ιουνίου 2012



Χρόνια Πολλά:Έρως, Έρωτας, Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα



Εγωιστικό Σοσιαλιστικό Κίνημα;



Μια ενδιαφέρουσα άποψη για το τι έφταιξε και καταποντίστηκε το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξή του (http:// tvxs.gr/node/98318) o πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημ. Λιντζέρης. Δεν την συμμερίζομαι γιατί ρίχνει το ανάθεμα στα πρόσωπα και αγνοεί το Μνημόνιο και την πολιτική που εφαρμόστηκε με βάση αυτό αλλά είναι αποκαλυπτική των νοοτροπιών που ακόμα διέπουν το μεγάλο έως πρόσφατα ελληνικό σοσιαλδημοκρατικό και σήμερα σοσιαλ-φιλελεύθερο κόμμα.



Ποια είναι η γνώμη σας για την επιλογή να μη συμμετέχουν κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την κυβέρνηση;

Με βρίσκει σύμφωνο αυτή την απόφαση, με την έννοια ότι καλώς ή κακώς η αποδοκιμασία την οποία υπέστη το ΠΑΣΟΚ στις δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις είχε προσωποποιηθεί. Είχε συνδεθεί και με πρόσωπα τα οποία άσκησαν συγκεκριμένες πολιτικές. Άρα, σε μια πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι αποτελεί θετικό βήμα το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στην ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης, αλλά χωρίς να συμμετέχει με στελέχη του.

Δεν θεωρείτε ότι με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιείται από αυτήν την κυβέρνηση; Μήπως έτσι αποφεύγει να αναλάβει πραγματικές ευθύνες, μάλιστα, σε απόκλιση από την προεκλογική εξαγγελία του κ. Βενιζέλου περί κυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης»;

Θα μπορούσε να είναι έτσι και με αυτά τα δεδομένα. Οι υπουργοί που συμμετέχουν με πρόταση του προέδρου του κόμματος, παρ’ ό,τι δεν είναι πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής, θα υλοποιήσουν μια συγκεκριμένη πολιτική η οποία θα εκπέμπεται από το ΠΑΣΟΚ και θα κριθούν βάσει των αποτελεσμάτων τους.

Είστε ικανοποιημένος με τη γενικότερη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος; Στέκονται στο ύψος των περιστάσεων τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν;

Προσωπικά, είχα αρθρογραφήσει έγκαιρα για την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα απαρτίζεται από ό,τι πιο εκλεκτό διαθέτει η πολιτική, η οικονομία και η κοινωνία του τόπου, ασφαλώς με προϋπόθεση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι καλύτερη η σύνθεση. Αλλά σε αυτή τη φάση αυτό μπόρεσε να καταθέσει το πολιτικό σύστημα. Πάντως, κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει μία τάση υπέρβασης των κομματικών εσκαμμένων που αποτελούσαν καθεστώς τουλάχιστον στο μεταπολιτευτικό πολιτικό βίο.

Θα επιθυμούσατε στην κυβέρνηση περισσότερους τεχνοκράτες ή απλώς άλλα πολιτικά πρόσωπα;

Θα ήθελα, πράγμα για το οποίο θα παλέψω και ως πολίτης και ως στέλεχος, να επιτευχθεί ένας πολύ πιο ουσιαστικός προγραμματισμός δουλειάς ο οποίος θα φέρνει αποτελέσματα. Και θα ήθελα να εφαρμοστούν στην πράξη προβλέψεις του κειμένου διακήρυξης της κυβέρνησης, στη λογική ότι δεν θα υπάρχουν «φέουδα» και θα εγκαταλειφθεί ο γνωστός τρόπος αντιμετώπισης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης ο οποίος μας έχει πληγώσει όλους στο παρελθόν.

Ακούμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου είναι έξω φρενών με την επιλογή του κ. Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού Παιδείας, καθώς ο ίδιος θεωρείται πολέμιος του μεταρρυθμιστικού νόμου στην Εκπαίδευση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Ως πρόεδρος της επιτροπής για τη μελέτη του Σωφρονιστικού Συστήματος στη χώρα, είχα συνεργαστεί πολύ καλά με τον κ. Παπαθεοδώρου και του εύχομαι καλή επιτυχία. Από εκεί και ύστερα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πολλά ζητήματα που αποτέλεσαν αιχμή στην προηγούμενη διακυβέρνηση πρέπει να επανεξεταστούν υπό το νέο πρίσμα.

Ανησυχείτε για την ένταση των εσωκομματικών αντιδράσεων αυτές τις ώρες ή θεωρείτε ότι είναι διαχειρίσιμες;

Εγώ περιμένω να υπάρξει το δάκτυλο στον τύπο των ήλων και να υπάρξουν πρωτοβουλίες και πολιτικές οι οποίες θα ξαναδώσουν στο ΠΑΣΟΚ τη διάσταση της μεγάλης κεντροαριστεράς. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, εγώ θα αναμένω. Κατά τα άλλα, νομίζω ότι όσοι επιδιώκουν διαχειριστικές ή προσωπικές τριβές δεν έχουν λάβει καν το μήνυμα των εκλογών.



Θανάσης Τσακίρης



Η ατάκα της ημέρας


«Νόμος δεν είναι το δίκιο του εργάτη», Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (ηθοποιός)

http://athensvoice.gr/the-paper/article/397/%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7


Το τραγούδι της ημέρας




Δε θέλει απόψε άνθρωπο να δει

Τόλης Βοσκόπουλος

Μουσική/Στίχοι: Μαχαιρίτσας Λαυρέντης/Τσακνής Νίκος




Το παιδί που 'ναι σκυμμένο στη γωνιά,

τυλιγμένο στου καπνού τη καταχνιά

και τα πίνει με το βλέμμα του θολό

μη τ' αγγίξετε κανείς παρακαλώ.



Δεν θέλει απόψε άνθρωπο να δει

γιατί έχει κάψες, κάψες το παιδί,

μια αγάπη που το πρόδωσε του καίει τη ζωή,

αφήστε το στη κάψα του να πιει και να καεί.



Το παιδί έχει σαράντα πυρετό

και το δάκρυ του φωτιά είναι κι αυτό,

και αν κάνει και μια τρέλα δηλαδή

συγχωρήστε το απόψε το παιδί.



Δεν θέλει απόψε άνθρωπο να δει

γιατί έχει κάψες, κάψες το παιδί,

μια αγάπη που το πρόδωσε του καίει τη ζωή,

αφήστε το στη κάψα του να πιει και να καεί 

Σινεμά γι’ απόψε




Ένας Μεγάλος Έρωτας


An Affair to Remember


Δραματική | 1959 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119' | επανέκδοση


 Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λίο ΜακΚάρεϊ με τους: Κάρι Γκραντ, Ντέμπορα Κερ, Ρίτσαρντ Ντένινγκ


Ένας πλέι μπόι και μια τραγουδίστρια συναντιούνται στο υπερατλαντικό ταξίδι ενός πλοίου κι ερωτεύονται. Καθώς είναι και οι δύο αρραβωνιασμένοι, συμφωνούν να δώσουν ραντεβού σε έξι μήνες στην κορυφή του Empire State Building για να ξεκαθαρίσουν τη σχέση τους.


Η κριτική του "α" από τον Χρήστο Μήτση


http://www.athinorama.gr/cinema/data/movies/?id=10017718


ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΑ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΑ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΣΚΑΡ. ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ, ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΜΑΚΚΑΡΕΪ ΑΝΤΛΕΙ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΚΑΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΥΛΙΓΕΙ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ. Η ΣΕΝΑΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΑ (ΡΙΜΕΙΚ ΤΟΥ "LOVE AFFAIR" ΤΟΥ 1939), ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ EMPIRE STATE BUILDING, ΕΧΕΙ ΚΟΠΙΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ "ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΣΤΟ ΣΙΑΤΛ" ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ "GOSSIP GIRL".

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...