ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 40 - Ο αγώνας μας για την ενοποίηση όλων των εργαζομένων κάτω από τον ίδιο Οργανισμό Προσωπικού θα ενταθεί και θα κλιμακωθεί.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Αθήνα, 12 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 40

Συναδέλφισσες, ΣυνάδελφοιΌπως σας είχαμε προαναγγείλει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και στην από 7/04/11 Ανακοίνωση Νο 39, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτηση μας, σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 στο Υπουργείο Εργασίας, τριμερής σύσκεψη για το ζήτημα της παραβίασης από την Εμπορική Τράπεζα, της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αποτελεί ο Οργανισμός Προσωπικού μας, με την μη ένταξη των νέων συναδέλφων σε αυτόν.

Σήμερα συνάδελφοι, παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας δια της εκπροσώπου της κα Νικολαΐδου, ανέδειξε ανερυθρίαστα την περιφρόνηση και την ηθελημένη, από πλευράς της, παραβίαση των Ελληνικών Νόμων. Διότι ακόμη και σε αυτήν τη συμφιλιωτική διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος 1876/90, η Τράπεζα προσήλθε προς έκπληξη όλων με υπόμνημα, εμμένοντας και γραπτά στην αυθαίρετη, παράνομη και αντίθετη με την απλή λογική θέση της, να εξακολουθεί να αρνείται τη συμμόρφωσή της με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία για την ένταξη όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα σε έναν κοινό Κανονισμό Εργασίας, που είναι ο Οργανισμός Προσωπικού.

Ούτε καν τα προσχήματα που επιβάλλει η δημοκρατική αρχή του διαλόγου δεν τηρήθηκαν.

Εμείς από την πλευρά μας, εξαντλώντας κάθε περιθώριο, καλούμε και πάλι τη Διοίκηση έστω και την ύστατη ώρα να επανεξετάσει τη στάση της, να σταματήσει να παρανομεί και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της.

Ο Σύλλογός μας και όλοι οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα έχουμε καταστήσει σαφές ότι η ένταξη των νέων συναδέλφων στον Οργανισμό Προσωπικού είναι ζήτημα αρχής και πρώτη μας προτεραιότητα.

Για τους λόγους αυτούς δηλώσαμε στη Διοίκηση ότι πέρα από την κατάθεση των αγωγών, θα ενεργοποιήσουμε και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να επιληφθεί του θέματος, επιβάλλοντας τις διοικητικές και οικονομικές ποινές που προβλέπονται.Συναδέλφισσες, ΣυνάδελφοιΣας καλούμε όλους σε συσπείρωση και επαγρύπνηση. Ο αγώνας μας για την ενοποίηση όλων των εργαζομένων κάτω από τον ίδιο Οργανισμό Προσωπικού θα ενταθεί και θα κλιμακωθεί.

Θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και διοικητικό μέσο για να αναγκάσουμε τη Διοίκηση να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές υπαγορεύονται από τους Νόμους και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούςΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.