Tuesday, February 09, 2010

Tsakthan Weekly, 8/2-15/2/2010 Η ‘πορτοκαλί επανάσταση’ βάφτηκε ‘κόκκινη’

Tsakthan Weekly, 8/2-15/2/2010

Η ‘πορτοκαλί επανάσταση’ βάφτηκε ‘κόκκινη’


Ακτιβίστριες της Ουκρανικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών “Femen” διαδηλώνουν σε ένα μεγάλο εκλογικό κέντρο του Κιέβου κατά τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οι διαδηλώτριες διαμαρτύρονται εναντίον της παραβίασης των δημοκρατικών αρχών στη χώρα και προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των πολιτών
Πηγή REUTERS/Stringer και http://www.monstersandcritics.com/news/europe/features/article_1531611.php/Ukraine-women-strip-off-at-polls-to-make-political-point



Η βασική αρχή του φιλελεύθερου-δημοκρατικού πολιτικού συστήματος της Δύσης θριάμβευσε στην … Ουκρανία, αλλά ο εκλεκτός του λαού ήταν αυτή τη φορά και εκλεκτός του Βλαδίμηρου Πούτιν. Οι εκλογές ήταν ανταγωνιστικές με την έννοια ότι αντιπαρατέθηκαν αντίπαλα πολιτικά προγράμματα και προσωπικότητες με εντελώς διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. Οι παρατηρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη δήλωσαν τη Δευτέρα ότι οι εκλογές ήταν αρκετά δίκαιες και ότι, παρ’ όλα τα προβλήματα τόσο της έλλειψης εμπιστοσύνης και του κατάλληλου νομικού πλαισίου, «η επαγγελματική, διαφανής και έντιμη εκλογική αναμέτρηση και καταμέτρηση των ψήφων θα αποτελέσει σταθερό θεμέλιο για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Υποψήφιοι — Κόμματα που τους στηρίζουν Ψήφοι πρώτου γύρου 17/1/2010 % Ψήφοι επαναληπτικού δεύτερου γύρου 7/2/2010 (99,4% των εκλογικών τμημάτων) %
Viktor Yanukovych — Party of Regions 8,686,642 35.32 12,470,128 48.94%
Yulia Tymoshenko — All-Ukrainian Union "Fatherland" 6,159,810 25.05 11,587,322 45.48%
Serhiy Tihipko — Αυτοανακηρύχθηκε 3,211,198 13.05
Arseniy Yatsenyuk — Αυτοανακηρύχθηκε 1,711,737 6.96
Viktor Yushchenko — Αυτοανακηρύχθηκε 1,341,534 5.45
Petro Symonenko — Communist Party of Ukraine 872,877 3.54
Volodymyr Lytvyn —People’s Party 578,883 2.35
Oleh Tyahnybok — All-Ukrainian Union "Freedom" 352,282 1.43
Anatoliy Hrytsenko — Αυτοανακηρύχθηκε 296,412 1.20
Inna Bohoslovska — Αυτοανακηρύχθηκε 102,435 0.41
Oleksandr Moroz — Socialist Party of Ukraine 95,169 0.38
Yuriy Kostenko — Ukrainian People's Party 54,376 0.22
Liudmyla Suprun — People's Democratic Party 47,349 0.19
Vasily Protyvsih — Αυτοανακηρύχθηκε 40,352 0.16
Oleksandr Pabat — Αυτοανακηρύχθηκε 35,474 0.14
Serhiy Ratushniak — Αυτοανακηρύχθηκε 29,795 0.12
Mykhaylo Brodskyy — Αυτοανακηρύχθηκε 14,991 0.06
Oleh Riabokon — Αυτοανακηρύχθηκε 8,334 0.03
Against all 542,819 2.20 0 0
Ανεπίσημοι 405789 1.65 0 0
Σύνολο 24,588,268 100 0 100


ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com


ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Συνήθεις Ύποπτοι
Μουσική/Στίχοι: Χρήστος Θηβαίος


Να πετάξω την καρδιά μου
απ’ την άλλη τη μεριά
σαν αγκίστρι να σκαλώσει
σε μια απάτητη χαρά

Να καρφώσω τα ταξίδια
και να έσταζε το μέλι
στους πικρούς καρπούς σου απάνω
Ό, τι θέλω δε με θέλει

Δεν υπάρχει τι-πο-τα πιο δυνατό απ’ το γέλιο
Δεν υπάρχει τι-πο-τα πιο αληθινό απ’ το κλάμα
Δεν υπάρχει τι-πο-τα πιο σκοτεινό απ ’τα λόγια
Δεν υπάρχει τι-πο-τα πιο φωτεινό απ ’το στόμα

Να κεντούσα το μετάξι
έστω και αν δεν το φο-ρώ
να μπορούσε να σ’ αρπάξει
μια που εγώ δεν το μπορώ

Δεν υπάρχει τι-πο-τα πιο δυνατό απ’ το γέλιο
Δεν υπάρχει τι-πο-τα πιο αληθινό απ’ το κλάμα
Δεν υπάρχει τι-πο-τα πιο σκοτεινό απ' τα λόγια
Δεν υπάρχει τί πο τα πιο φωτεινό απ ’το στόμα

ΣΗΜΕΡΟΝ 3 ΕΡΓΑ
www.athinorama.gr


1. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Δραματική 2010 Έγχρ. Διάρκεια: 95'
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελαμέγκο με τους: Γιώργο Χωραφά, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Κάτια Ζυγούλη
Δύο άντρες, ο ένας διάσημος σεφ και άλλος μάγειρας στα πλοία, μοιράζονται τον υψηλότερο όροφο μιας αθηναϊκής πολυκατοικίας αλλά και την ίδια γυναίκα: τη Νανά, μια μυστηριώδη, αιθέρια ύπαρξη, η οποία παθιάζεται με τη μαγειρική τους.


2. ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΖΩΗΣ
AJAMI Κοινωνική 2009 Έγχρ. Διάρκεια: 120'
Ισραηλινή ταινία σε σκηνοθεσία Σκάνταρ Κόπτι, Γιάρον Σάνι με τους: Φουάντ Χαμπάς, Νισρίν Ριάν, Ελίας Σάμπα
Στην Ατζάμι, μια πολυπολιτισμική συνοικία της Γιάφα, διάφορες καθημερινές ιστορίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων συναντιώνται με έναν απρόσμενο, τραγικό τρόπο. Υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ, η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

3. Ο ΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΙΣΚΟ-ΣΚΩΛΗΚΕΣ
DISCO ORMENE Κινούμενα σχέδια 2009 Έγχρ. Διάρκεια: 78'
Δανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Τόμας Μπορς Νίλσεν
Στον πάτο της τροφικής αλυσίδας, ο Μπάρι το σκουλήκι αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό του. Να γίνει ο τραγουδιστής του μεγαλύτερου ντίσκο συγκροτήματος στον κόσμο.



Δημόσια η σύγκρουση Ξυνίδη - Παναγιωτακόπουλου http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_09/02/2010_390112
Η αμοιβαία αντιπάθεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ξυνίδη και του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου, η οποία τους τελευταίους μήνες είχε γίνει αντιληπτή από όλους στο εσωτερικό του κόμματος, πλέον εκφράζεται και δημοσίως. Ο κ. Ξυνίδης την Παρασκευή, αναφερόμενος στον κ. Παναγιωτακόπουλο, δήλωσε πως όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική «θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να πάει να ρωτήσει τον εαυτό του τι δουλειά έχει σε αυτό το κόμμα». Ο κ. Ξυνίδης -ο οποίος τον Οκτώβριο κατόρθωσε με βραχεία κεφαλή να εκλεγεί γραμματέας έναντι του κ. Παναγιωτακόπουλου- επανέλαβε την πεποίθησή του και χθες, διά της ραδιοφωνικής οδού αυτή τη φορά (Κανάλι 1). Επισήμανε ότι «αυτές οι κουβέντες, οι τίτλοι και οι ταμπέλες κάνουν κακό και αποπροσανατολίζουν». Στις δύο επανειλημμένες παραινέσεις του κ. Ξυνίδη να αποχωρήσει από το κόμμα, εφόσον διαφωνεί, ο κ. Παναγιωτακόπουλος τελικά απάντησε χθες το μεσημέρι. Σε μια δήλωση υπό τον τίτλο «Αρνούμαι να αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ λόγω... «ασυμφωνίας χαρακτήρων” με τον γραμματέα», ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε με υποτιμητικό τρόπο στον κ. Ξυνίδη, παροτρύνοντάς τον να «ασχοληθεί με την ανασυγκρότηση του κόμματος που παραπαίει και είναι ανύπαρκτο στην κοινωνία». Τον χαρακτήρισε «νεοσσό της πολιτικής», ενώ έκλεισε τη σύντομη δήλωση με μια ερώτηση: «Από το σπίτι του θα με διώξει ο κ. Ξυνίδης;». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο, λέγοντας ότι «τα στελέχη έχουν τις απόψεις τους», αρνούμενος να παραδεχθεί ότι «το ΠΑΣΟΚ παραπαίει».


Τα 40 παλικάρια του Αλέκου
Προσυπογράφουν πρόταση για «μέτωπο ανατροπής και αλληλεγγύης»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4559593&ct=1

Την πρότασή του για τη δημιουργία ενός μετώπου ανατροπής και αλληλεγγύης παρουσίασε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος δίνοντας στη δημοσιότητα κείμενο που φέρει τις υπογραφές 40 στελεχών της Αριστεράς.

Η Κουμουνδούρου υποβάθμισε χθες τόσο το περιεχόμενο του κειμένου όσο και τη δύναμη των υπογραφών που το συνοδεύουν σχολιάζοντας ανεπισήμως ότι δεν υπήρξε καμία έκπληξη. Την ίδια ώρα παράγοντες του κόμματος παρατηρούσαν ότι τη συγκρότηση του μετώπου την πρότεινε και ο Αλέξης Τσίπρας προ ημερών καλώντας σε συστράτευση τους οικολόγους, τους αριστερούς σοσιαλιστές και την ηγεσία του ΚΚΕ, ενώ χαρακτήριζαν τις προτάσεις Αλαβάνου σε σχέση με το μοντέλο της αντιπολίτευσης που προτείνει ως παλιομοδίτικης στρατηγικής και ανάλυσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν κάποιες υπόγειες κινήσεις από το Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού που αποσκοπούσαν στο να ανακόψουν την εμφάνιση υπογραφών δικών τους στελεχών στο κείμενο του Αλέκου Αλαβάνου. Αυτό επετεύχθη και με αρθρογραφία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην «Κυριακάτικη Αυγή», αλλά και με κατ΄ ιδίαν επαφές που είχε η ηγεσία του Ρεύματος με στελέχη της συγκεκριμένης τάσης που διάκεινται φιλικά απέναντι στον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού.

Ο Αλ. Αλαβάνος μίλησε χθες για την αναγκαιότητα μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας με επίκεντρο την Αριστερά, ζήτησε την οργάνωση μιας αντιπολίτευσης δομικής, κινηματικής, ενωτικής, στοχαστικής και ανατρεπτικής, όπως επίσης και οραματικής για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «είμαστε ταγμένοι υπέρ ενός ΣΥΡΙΖΑ πολύπλευρου, ενωτικού, με δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία» και παράλληλα απευθύνθηκε «στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από το ΚΚΕ, την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά που έχουν διαρκή και γόνιμη παρουσία στο κίνημα», σε φίλους αυθεντικών ριζοσπαστικών οικολογικών πρωτοβουλιών καθώς και σε μεγάλο τμήμα του σοσιαλιστικού χώρου.

Ποιοι υπογράφουν
Το κείμενο Αλαβάνου υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Νάντια Βαλαβάνη, Αντώνης Νταβανέλλος, Δήμος Τσακνιάς, Ρούντι Ρινάλντι, Μάνια Παπαδημητρίου, Περικλής Κοροβέσης, Γιάννης Θεωνάς, Νίκος Γαλάνης, Βένιος Αγγελόπουλος, Στρατής Πλωμαρίτης, Γιώργος Σαπουνάς, Μαρία Μπόλαρη.

Στην πολιτική πλατφόρμα Αλαβάνου αντέδρασε η Ανανεωτική Πτέρυγα της Κουμουνδούρου η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το περιεχόμενο της πλατφόρμας επιβεβαιώνει τη συγκρότηση ενός πόλου συνιστωσών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Συνασπισμό. «Η πολιτική αυτή πλατφόρμα αποτελεί μία ολοκληρωτική επιστροφή στα ανεπαρκή στερεότυπα του παρελθόντος της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών εξελίξεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Τώρα επιβεβαιώνεται το μέγα λάθος που διαπράττει η ηγεσία του ΣΥΝ όταν δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό ζήτημα που είναι οι προβληματικές σχέσεις ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ και περιορίζεται στην αναζήτηση εσωτερικών εχθρών στο κόμμα».
ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝ
Οι προτάσεις Αλαβάνου σε σχέση με το μοντέλο της αντιπολίτευσης που προτείνει είναι παλιομοδίτικης στρατηγικής και ανάλυσης, λέει ο ΣΥΝ



Η μπύρα κάνει καλό στα οστά
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&pubid=10158818#


Ο ζύθος βοηθά ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των οστών, υποστηρίζει μια νέα έρευνα
9/2/2010
Οι λάτρεις της μπύρας τώρα έχουν μια πολύ καλή δικαιολογία για να παραγγείλουν άλλον ένα γύρο. Ο ζύθος βοηθά ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των οστών, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.
Ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ανακάλυψαν ότι η μπύρα είναι πλούσια πηγή πυριτίου και πιθανότα βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς το πυρίτιο είναι το βασικό συστατικό για την αύξηση της οστικής πυκνότητας.
Αυτά είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ερευνητές μετά την εξέταση 100 διαφορετικών εμπορικών ετικετών μπύρας για την περιεκτικότητά τους σε πυρίτιο και τις κατηγοριοποίησαν σύμφωνα με τον τύπο τους και την πηγή.
Προηγούμενες έρευνες είχαν καταδείξει ότι η μπύρα περιείχε πυρίτιο, αλλά ελάχιστα είχαν γίνει γνωστά για το πώς τα επίπεδα πυριτίου διαφοροποιούνται στους διάφορους τύπους μπύρας ανάλογα με την διαδικασία της ζύμωσης.
"Εξετάσαμε πολλούς και διαφορετικούς τύπους μπύρας για την περιεκτικότητά τους σε πυρίτιο και μελετήσαμε επίσης την επίδραση των πρώτων υλών και της διαδικασίας ζύμωσης στην ποσότητα του πυριτίου που εισέρχεται στο μίγμα πριν από την έναρξη της διαδικασίας του βρασμού και στο τελικό προϊόν" δήλωσε ο ερευνητής Τσαρλς Μπάμφορθ.
Η μελέτη, που δημοσιευέται στην Επιθεώρηση της Επιστήμης των Τροφίμων και της Γεωργίας, αποκαλύπτει ότι η περιεκτικότητα της μπύρας σε πυρίτιο κυμαίνεται από 6,4 μιλιγκράμ ανά λίτρο έως 56,5 μιλιγκράμ ανά λίτρο. Η μέση ημερήσια λήψη πυριτίου κατ' άτομο κυμαίνεται από 20 έως 50 μιλιγκράμ.
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές στο πυρίτιο που περιέχεται στο κριθάρι κατά τη διάρκεια της ζύμωσης καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του πυριτίου του κριθαριού περιέχεται στο φλοιό του, ο οποίος δεν επηρεάζεται κατά τη διαδικασία του βρασμού.
Οι ερευνές ανακάλυψαν ότι οι ξανθές μπύρες διαθέτουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πυρίτιο, ενώ αυτές με μειωμένα ποσοστά αλκοόλ, οι light και αυτές που παράγονται από σιτάρι, περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες πυριτίου.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...