Tuesday, February 02, 2010

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ... ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Χατζημιχάλη Νταλιάνη 67, Χανια 73100
Τηλεφ. 28210-58851, κιν. 6973525049
www.fmkritis.wordpress.com

Χανιά 2-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ... ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Με έκπληξη παρακολουθούμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις καταγγελίες των υπευθύνων της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της ιστορικής και με προσφυγικές ρίζες, ομάδας της Παλιάς Πόλης «ΙΩΝΙΑ ΧΑΝΙΩΝ», σχετικά με τις απαράδεκτες ενστάσεις, για αθλητικές συναντήσεις μικρών παιδιών, που κατέθεσε ο προπονητής και οι παράγοντες της ΑΟΔΑ στη μεταξύ τους συνάντηση. Οι ενστάσεις αυτές αφορούν στο «αποκρουστικό έγκλημα» απ’ τη μεριά της ΙΩΝΙΑΣ να χρησιμοποιήσει πολλούς αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της στον συγκεκριμένο αγώνα.
Το γεγονός αυτό (το να επιζητάς να κερδίσεις στα χαρτιά – και όχι στο γήπεδο - ένα αγώνα παίδων και μάλιστα με ενστάσεις που υποκρύπτουν ρατσιστικά κίνητρα) , αποτελεί ντροπή για κάθε αθλητικό σωματείο και κάθε άνθρωπο του αθλητισμού. Ιδιαίτερα εκείνων, στους οποίους ως προπονητές-παιδαγωγοί, οι γονείς εμπιστεύονται τα μικρά παιδιά τους, για να μυηθούν στις αξίες της αθλητικής άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού.
Η ιστορία αυτή έρχεται να προστεθεί στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων μηνών στην πόλη μας, με τις απρόκλητες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στο δρόμο και σε χώρους ψυχαγωγίας, με εμπρησμούς σπιτιών συμπολιτών μας που είναι αλληλέγγυοι στους μετανάστες, με το διπλό χτύπημα στην Εβραϊκή Συναγωγή κλπ. Το νοσηρό αυτό κλίμα καλλιεργούν και αναπαράγουν οι υστερικές και ξενοφοβικές φωνές πολιτικών κύκλων το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται στη χώρα μας για τη μετανάστευση. Δυστυχώς για αυτούς όμως (όσο κι αν θέλουν να το ξεχάσουμε), η ποδοσφαιρική μπάλα ήταν ανέκαθεν μαυρόασπρη. Ήταν και είναι δηλαδή, και μαύρη και άσπρη…
Καλούμε την ΕΠΣ Χανίων, που διοργανώνει τοπικά τα παιδικά πρωταθλήματα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψει πλέον να δηλητηριάζονται παιδικές συνειδήσεις με τα «μικρόβια» του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και με τη στάση της αυτή (απέναντι και σ’ αυτές τις ενστάσεις, αλλά και παρόμοιες στο μέλλον, καθώς και απέναντι σε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας στους αγωνιστικούς χώρους) , να αποκαταστήσει σχέσεις φιλίας και πολιτισμού ανάμεσα στους νεαρούς αθλητές, αλλά και να επαναφέρει σχέσεις εμπιστοσύνης των γονιών τους προς τα σωματεία της πόλης μας.

Χανιά 2-2-2010
Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...