Wednesday, June 03, 2009

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

1. Αν δεν ηττηθεί ο δικομματισμός, τότε την κρίση θα συνεχίσουν να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον. Επομένως, το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι αν θα ορθοποδήσει το διαλυμένο δικομματικό σκηνικό ή αν θα το ανατρέψουμε, διαμορφώνοντας νέους πολιτικούς συσχετισμούς υπέρ των δυνάμεων της εργασίας, υπέρ του περιβάλλοντος.

2. Ο μόνος δρόμος για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού είναι η συγκρότηση ενός τρίτου πόλου στα αριστερά του πολιτικού συστήματος. Ενός πόλου που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας. Αυτή ακριβώς είναι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, αποτελεί ένα τέτοιο ενωτικό εγχείρημα.

3. Στο πλαίσιο αυτής της πρότασης για τον τρίτο πόλο στα αριστερά του πολιτικού συστήματος, εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και στους Οικολόγους Πράσινους και τους λέμε : ελάτε κι εσείς μαζί μας για να αλλάξουμε όλοι μαζί το πολιτικό τοπίο, για να φτιάξουμε αυτόν τον νέο αριστερό πόλο . Ειδικότερα, απευθυνόμαστε:

(α) στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που δεν βολεύεται με τις παλαιότερες και τις σημερινές δεξιόστροφες επιλογές της ηγεσίας του και του λέμε ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποκύψει στις πιέσεις και γίνει δεκανίκι του χρεοκοπημένου δικομματικού πολιτικού συστήματος.

(β) στο ΚΚΕ που στη βάση του ωριμάζουν ολοένα και περισσότερο ενωτικές διαθέσεις και λέμε ότι είναι πολλοί οι αριστεροί σε ολόκληρη τη χώρα που, αντίθετα από την ηγεσία του ΚΚΕ, κατανοούν ότι δεν είναι τώρα η ώρα για εμφύλιους στην αριστερά. Είναι η ώρα για ενότητα των εργαζόμενων στους αγώνες.

(γ) στους Οικολόγους Πράσινους, όπου χωρίς συμπλέγματα και μίζερους ανταγωνισμούς λέμε ότι αν υπάρξει ενδιαφέρον των πολιτών για την οικολογία τότε αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν προσεγγίσεις με τον χώρο μας, με την οικολογική αριστερά της πράξης και των αγώνων. Όμως, η ηγεσία των ΟΠ πρέπει να ξεκόψει από την ιδέα της στήριξης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλάδη των κομμάτων της κρίσης και της περιβαλλοντικής καταστροφής, και να συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην προοπτική της ανατροπής του δικομματισμού.

4. Είναι κρίσιμη, επομένως, η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ταυτόχρονα ενίσχυση της προοπτικής για ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, της οικολογίας και του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τον δρόμο για ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει πιο κοντά την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, φέρνει πιο κοντά τη συγκρότηση του νέου, ισχυρού, αριστερού πόλου.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...