Tuesday, February 14, 2006

Εκδήλωση-συζήτηση για τη «Συνέλευση των Γυναικών» και τις άλλες γυναικείες δραστηριότητες κατά το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στην Αθήνα
Σάββατο 12 μ., Πολυτεχνείο



Στις 18-19 Φεβρουαρίου γίνεται η πανελλαδική συνέλευση
του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα, στο Πολυτεχνείο.
Η συνέλευση αυτή είναι πολύ σημαντικότερη από κάθε άλλη, γιατί θα συζητηθούν οι υποχρεώσεις (που εθελοντικά θα αναλάβουμε) και οι δράσεις που απαιτούνται για την επιτυχή και μαζική διοργάνωση του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα, το Μάιο του 2006.

Το Συντονιστικό της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών (Αθήνας) καλεί σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο το μεσημέρι στις 12, δηλαδή την ίδια ώρα που θα συνεδριάσουν αρκετά άλλα δίκτυα, ώστε στη συνέχεια να ανακοινώσουμε τα συμπεράσματα των εργασιών μας στην ολομέλεια της Πανελλαδικής, που θα γίνει στις 3.00 μ.μ. καθώς και το πρωί της Κυριακής, 10.00 π.μ.

Στην εκδήλωση αυτή θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί σε διεθνείς προπαρασκευαστικές συναντήσεις με συμμετοχή και γυναικών από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων από την ΠΠΓ, και θα διατυπωθούν προτάσεις για οποιεσδήποτε δραστηριότητες ενδιαφερόμαστε να πραγματοποιήσουμε το Μάιο. Επισημαίνουμε ότι όλες οι γυναικείες δραστηριότητες που θα κάνουμε τον Μάιο είναι σημαντικές, με κορύφωση τη «Συνέλευση των γυναικών» που θέλουμε να την προετοιμάσουμε καλά, ώστε να είναι μαζική, ποιοτική και δημοκρατική. Επισημαίνουμε επίσης ότι ως διοργανώτρια χώρα έχουμε ήδη δημιουργήσει μια ευρύτερη επιτροπή που θέλουμε να διευρυνθεί πολύ περισσότερο, και ότι παράλληλα συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή ευρεία επιτροπή γυναικείων και φεμινιστικών οργανώσεων και αυτόνομων γυναικών, η οποία δουλεύει για την επιτυχία της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Δυστυχώς η ώρα που ορίζουμε για συνεδρίαση δεν είναι η καλύτερη, αλλά θέλουμε να συμπορευτούμε με το γενικότερο πνεύμα της Πανελλαδικής συνέλευσης γι’ αυτό και καλούμε τις φίλες να κάνουν την προσπάθεια να έχουμε μια μεγάλη συμμετοχή ώστε να βοηθηθεί ο πλουσιότερος δυνατόν προβληματισμός και οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μπορέσουν να έχουν μια ισχυρή βάση.

Στη συνάντηση θα συζητήσουμε αγωνιστικά βήματα που αφορούν θέματα αιχμής, όπως το νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία και οι εκδηλώσεις της 8ης του Μάρτη και οποιαδήποτε άλλα προταθούν.



Ανοίγουμε τις απόκριες,
Με χορό το Σάββατο,
18 Φεβρουαρίου 2006


Θέλουμε ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο φέτος, με μασκαρέματα, ωραία μουσική και χορό. Καλούμε όλες τις φίλες και τους φίλους μας, να ξεφαντώσουμε μαζί. Όσες θα συμμετέχουμε στη γυναικεία εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνάντησης του Κοινωνικού Φόρουμ, που θα είναι 18-19 Φεβρουαρίου, θα πάμε κατευθείαν.

Ο χορός μας θα γίνει στο ωραίο νεοκλασικό κτίριο Παλαιολόγου 8-10, κοντά στην Πλατεία Βάθη (Η Παλαιολόγου είναι πάροδος Λιοσίων - συνέχεια σχεδόν της οδού Σουρμελή).

Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για τους φιλόδοξους στόχους μας για τη Συνέλευση των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που θα γίνει στην Αθήνα στις 4-7 Μαίου φέτος, αλλά και για τους σχεδιασμούς μας για τις 8 του Μάρτη. Τα οικονομικά οφέλη που ελπίζουμε να έχουμε, θα αξιοποιηθούν για τις δραστηριότητες αυτές.

Είσοδος με ένα ποτό, 6 ευρώ

Για μετανάστριες και κατώτερα εισοδήματα, 50%.



Συντονιστικό της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών
Επικοινωνία: e-mail rozamit@internet.gr
Site: www.poreiagynaikon.gr




Συντονιστικό της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών
Επικοινωνία: e-mail rozamit@internet.gr
Site: www.poreiagynaikon.gr

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...