Saturday, March 20, 2021

Στον Δρόμο που κυκλοφορεί το Σάββατο 20 Μαρτίου...

 Στον Δρόμο που κυκλοφορεί το Σάββατο 20 Μαρτίου...


Ο Δρόμος κυκλοφορεί το Σάββατο, λίγες μέρες πριν κλείσουν 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Επιλέξαμε για το πρωτοσέλιδο αυτού του φύλλου, τον πίνακα του Ιταλού φιλέλληνα Ludovico Lipparini (1800-1856) με θέμα «Έλληνας Αγωνιστής».

Σκεφτήκαμε να μη βάλουμε κανένα τίτλο. Οποιεσδήποτε λέξεις και να διαλέγαμε, μάλλον δεν θα πρόσθεταν τίποτα στο μήνυμα που εκπέμπουν το επιβλητικό βλέμμα και τα σταυρωμένα χέρια του εικονιζόμενου…

Το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε όσους βάλθηκαν, ειδικά αυτές τις μέρες, να γελοιοποιήσουν με κάθε τρόπο την Επανάσταση, καταφέρνοντας βέβαια μόνο την αυτογελοιοποίηση.

Απευθύνεται όμως και σε όλους μας ζητώντας, αν όχι κάτι άλλο, μια σκέψη για το τι κάνουμε και πώς συνεχίζουμε, πώς αντιλαμβανόμαστε το παρελθόν αλλά και το μέλλον.





editorial

Δευτεροετείς στην πανδημία

Εισήλθαμε με τρόπο οδυνηρό στον δεύτερο χρόνο της πανδημίας. Μέσα σε ένα απίστευτο τοπίο αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων και ερμηνειών πολιτικών και ειδικών, τοπίο φόβου και τρόμου, υπό το κράτος μέτρων και πρωτοκόλλων και με αβάστακτες καραντίνες, η ζωή μας άλλαξε. Το πόσο θα σημαδευτούν οι κοινωνίες θα προσμετρηθεί στο μέλλον.




No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...