Tuesday, September 20, 2011

Tsakthan Daily - Κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία…-20 Σεπτεμβρίου 2011


Tsakthan Daily



20 Σεπτεμβρίου 2011



Κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία…



Πριν μια τετραετία στο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας παρουσιάστηκε η εισήγηση "Trade Union Movement in India: In the aftermath of privatization:1991-2003" από την Shilpa Ranganathan. Σύμφωνα με την ειοσήγηση αυτή, το συνδικαλιστικό κίνημα αναδύθηκε στην Ινδία, βασικά ως αντίδραση προς τα μοντέλα τόσο του κρατικού παρεμβατισμού όσο και του κρατικού πλουραλισμού. Τα πακέτα οικονομικών μεταρρυθμίσεων (έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, τη φιλελευθεροποίηση των αγορών και στα μέτρα λιτότητας) που εισάγονται στην Ινδία στα μέσα του 1991 μπορεί να θεωρηθούν ως παροχή κάποιου είδους ευνοϊκού περιβάλλοντος για τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα να εμπλακούν στις ευρύτερες εργατικές συγκρούσεις, αλλά αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι υπήρχαν ολοένα και περισσότερες και εντονότερες διαφορές ή/και κατακερματισμός στο εσωτερικό του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος. Επίσης, υπήρξε μείωση της δραστηριότητας των συνδικαλιστικών οργανώσεων με την πάροδο του χρόνου. Η μελέτη ήταν μια προσπάθεια κατανόησης της δυναμικής του συνδικαλιστικού κινήματος, του οργανωμένου τομέα στις μονάδες του δημόσιου τομέα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση στην Ινδία. Χρησιμοποιήθηκε η προσέγγιση της δομής των πολιτικών ευκαιριών και τρεις βασικές της διαστάσεις  δηλαδή διάσπαση των ελίτ, μεταβαλλόμενες ευθυγραμμίσεις και σημαντικής επιρροής σύμμαχοι. Τα ζητήματα της διαμόρφωσης και των διαπραγματεύσεων από τη βιβλιογραφίας της συλλογική συμπεριφοράς έχουν ενσωματωθεί στην μελέτη. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε η ιστορική-συγκριτική προσέγγιση για την ιστορική ανάλυση της εμφάνισης του συνδικαλισμού στην Ινδία και τη σύγκριση των δραστηριοτήτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε διάφορα κρατίδια της Ινδίας, περισσότερο επειδή οι ​​κυβερνήσεις των κρατών καθώς και τα συνδικάτα έχουν διαφορετικές πολιτικές εντάξεις. Η κεντρική θέση αυτής της εργασίας είναι ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες πολιτικές ευκαιρίες για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμμετέχουν σε εργατικές συγκρούσεις κατά την περίοδο μετά τη μεταρρύθμιση, αλλά διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει διότι υπάρχει ταυτόχρονη διαφωνία ή/και κατακερματισμός στο εσωτερικό του ίδιου συνδικαλιστικού κινήματος.



Σας θυμίζει κάτι;







ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ






















Η είδηση της ημέρας



Η πεθερά του Ραγούση δήλωσε ότι είναι υπέρ του αγώνα των ταξιτζήδων.



H ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



«Εγώ νιώθω απελευθερωμένος». Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών



Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στο συνέδριο του Economist λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ρώτησε τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Τραα αν θα επαναλαμβάνεται το δράμα πριν από τη λήψη κάθε δόσης. Ο Τραα απαντώντας ευθέως και χωρίς καμία προσπάθεια αυτολογοκρισίας είπε ότι «το δράμα της κάθε δόσης υπάρχει για να τους έχουμε σε εγρήγορση. Αν δεν υπήρχε θα γίνονται ακόμη πιο  αργά τα πράγματα» καταλήγοντας ότι  «όχι κάθε τρεις μήνες, αλλά κάθε μήνα θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το δράμα» από http://www.alterthess.gr/  





ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Robert Goodin (επιμ.) The Oxford Handbook of Political Science New York, NY & Oxford, UK: Oxford University Press σελ. 1291 τιμή 28,50 λίρες Αγγλίας



Αντλώντας από τις πλούσιες πηγές της 10τομης σειράς των The Oxford Handbooks of Political Science, το βιβλίο αποτελεί μια επιτομή που προσφέρει μια συνεκτική  περίληψη όλων των βασικών κλάδων της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης: πολιτικλή επιστήμη, πολιτική θεωρία, πολιτικοί θεσμοί, πολιτική συμπεριφορά, συγκριτική πολιτική, διεθνείς σχέσεις, πολιτική οικονομία, δίκαιο και πολιτική, δημόσια πολιτική, βάσει πλαισίων (contextual) πολιτική ανάλυση και πολιτική μεθοδολογία. 67 κορυφαίοι πολιτικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο ερευνούν τις πρόσφατες εξελίξεις στα πεδία αυτά και προσφέρον διεισδυτικές εισαγωγές σε συναρπαστικά νέα πεδία μελέτης. Ελπίζεται ότι το βιβλίο αυτό θα καταστεί ως το βιβλίο αναφοράς για τους πολιτικούς επιστήμονες και όσους παρακολουθούν τη δουλειά τους.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια βραδιά στο λούκι



Αδελφοί Κατσιμίχα



Μουσική/Στίχοι: Αδελφοί Κατσιμίχα





Προχθές εκεί που τα ’πινα με κάποιο κολλητό μου

κοιτώ και βλέπω πίσω μου δυο μάτια, δυο ματάκια

Γυρίζω στον δικό μου, ο τύπος μου Nικόλα

και μένα μ’ απαντάει, και ’κει αρχίσαν όλα



Eγώ αυτοσυγκεντρώθηκα για να την μαγνητίσω

αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Iνδία

Αλήθεια σάς το λέω, απότυχα τελείως

Δε μου ’δινε καμία, μα καμία σημασία



Όπως καταλαβαίνετε, δεν μ’ έπαιρνε καθόλου

αλλά εξακολούθησα ερήμην να κοιτάω

Ο φίλος μου εγκρίνιαζε, ρε Χάρη σου μιλάω

για πες μου σε κοιτάει; Καθόλου, τού απαντάω



Σε μια στιγμή το βλέμμα της πλανήθηκε στο χώρο

κι απάνω μου σταμάτησε σαν κάτι να ζητούσε

Ταράχτηκα και σκέφτηκα, Θεέ μου εμένανε κοιτάει

Όμως εκείνη κοίταγε να βρει τον σερβιτόρο



Βοήθεια χριστιανοί, κοντεύω να φλιπάρω

εγώ για κείνη χάνομαι και κείνη ούτε με ξέρει

Αχ να ’μουν αεράκι, καπνός από τσιγάρο

Στα στήθια της να μπαίνω κι εκείνη ας μη με θέλει



Βοήθεια χριστιανοί, κοντεύω να φλιπάρω

Ζηλεύω όποιον τής μιλά και όποιον την κοιτάει

Μα πιο πολύ ζηλεύω εκείνον π’ αγαπάει

Σαν τρέμει το κορμάκι της και σαν λιγοθυμάει





ΣΙΝΕΜΑ ΓΙ’ ΑΠΟΨΕ



Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ



ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ (INCENDIES)
του Ντενί Βιλνέβ (ΚΑΝΑΔΑΣ/ΓΑΛΛΙΑ, 2010, έγχρωμη, 130΄)




Το πολύχρονο δράμα του παλαιστινιακού λαού αποκαλύπτεται ανάγλυφα σε αυτήν την ταινία του Καναδού σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ. Ιστορικό δράμα και οικογενειακή τραγωδία διασταυρώνονται με δυναμισμό στο φιλμ, που αποτελεί διασκευή του ομότιτλου θεατρικού έργου του Γουαντζί Μουαουάντ. Ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, δύο αδέλφια επιχειρούν ένα επίπονο οδοιπορικό στη Μέση Ανατολή για να ερευνήσουν το οικογενειακό τους παρελθόν.



ΤΡΙΤΗ 20/9/2011 ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 10.30 μ.μ



 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»



(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, λεωφ. 237 από στάση Δάφνη του Μετρό τηλ. 210 9919818, 210 9941199, 210 9914732, ιστοσελίδα: http://www.klh.gr  , e-mail: cineclubilioupolis@gmail.com )





.

Το ανέκδοτο της ημέρας

Ένας ξυλοκόπος

Ήταν που χρησιμοποιούσε τσεκούρι για να κόβει τα δέντρα.Το ρεκόρ του ήταν 6 δέντρα την ημέρα. Κάποια στιγμή βλέπει μια διαφήμιση όπου ένας τύπος έκοβε με ένα μηχάνημα 100 δέντρα την ημέρα.

- Ρε φούστη μου, αν είχα αυτό το μαραφέτι θα έκανα και γ@μώ τις δουλειές, σκέφτεται.

Πάει λοιπόν ο μάγκας και το αγοράζει την άλλη κιόλας μέρα.
Το χρησιμοποιεί αμέσως και κόβει 8 δέντρα.

- Ρε γαμώτο, 100 δέντρα δεν έλεγε η διαφήμιση; Πως διάολο εγώ έκοψα μόνο 8; Αύριο θα δοκιμάσω πιο σκληρά!

Την επομένη προσπαθεί σκληρότερα και κόβει 10 δέντρα.

- Τι σκατά γίνεται δεν καταλαβαίνω!

Ξαναβλέπει την διαφήμιση και βλέπει πως ο τύπος που χειρίζονταν το μηχάνημα ήταν σωματαράς.

-Αααα, πρέπει να κάνω body building.

Ρίχνεται ο τύπος να λιώσει τα ατσάλια και γρήγορα κάνει σωματάρα.

Ξαναπροσπαθεί με το μηχάνημα και κόβει 25 δέντρα. Το πάει αμέσως στον πωλητή.

-Ρε φίλε αυτό που μου έδωσες είναι χαλασμένο, καμιά 25αρια δέντρα κόβω το πολύ.

-Το χρησιμοποιείς σωστά;

-Τι καταλαβαίνεις τώρα; Θα μου μάθεις την δουλειά μου;

-Κάτσε να δω και εγώ, του λέει ο πωλητής. Τραβάει το κορδόνι της μανιβέλας καθ ότι αλυσοπρίονο το μηχάνημα και μέσα σε 15 δευτερόλεπτα κόβει ένα δέντρο.

-Όπα για στάσου, του λέει ο ξυλοκόπος, για δείξε μου πάλι αυτό το κόλπο που έκανες με το κορδόνι!!!!!!!!...







No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...