ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ" ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ ΑΜΦΡΕΝΤΣΟΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

H Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης σας προσκαλεί στις θερινές προβολές της που γίνονται κάθε Τετάρτη στις 9:00 μμ και 11:00 μμ στο
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, Λεωφορείο 237 από Οδό Ακαδημίας και στάση μετρό Δάφνης, τηλ.210-9919818, 210-9941199, 210-9914732, ιστοσελίδα: www.klh.gr, email:cineclubilioupolis@gmail.com)ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: OΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ
(LÄT DEN RÄTTE KOMMA IN)

του ΤΟΜΑΣ ΑΛΦΡΕΝΤΣΟΝ (ΣΟΥΗΔΙΑ, 2008, έγχρωμη,114΄)

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κάρε Χέντεμπραντ, Λίνα Λίντερσον, Περ
Ράγκναρ, Χένρικ Νταλ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζον Αβίντε Λιντκβιστ (διασκευή του ομότιτλου
μυθιστορήματός του)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χόιτε Βαν Χοϊτέμα
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιόχαν Σόντερκβιστ


Εξαιρετική ταινία του φανταστικού κινηματογράφου, στην οποία ο Σουηδός σκηνοθέτης Τόμας Άλφρεντσον καταφέρνει να συγκρατήσει το βαμπιρικό μύθο στο πλαίσιο μιας καταγραφής καθαρά κοινωνικών θεμάτων και όχι μεταφυσικών.
Ο δωδεκάχρονος Όσκαρ ζει με την αδιάφορη μητέρα του και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ιδιαίτερα βίαιη σχολική κοινωνία. Κάποια στιγμή θα αναπτύξει φιλία με ένα περιθωριοποιημένο κορίτσι-βαμπίρ, που θα τον εμψυχώσει. Τα δύο παιδιά περνούν πολλές ώρες μαζί. Ανάμεσά τους δημιουργείται μια συνενοχή, καθώς αποκόβονται από το εξωτερικό τους περιβάλλον, ενώ μέσα από αυτήν τη φιλία ελλοχεύει ο έρωτας εξιδανικευμένος, αφού δεν μπορεί να εκφραστεί σε σαρκικό επίπεδο.
Εικαστική ομορφιά των πλάνων, ελλειπτική γραφή και διακριτική ηχητική μπάντα. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των δύο νεαρών, ιδιαίτερα της Λίνα Λίντερσον.
Ο Τόμας Άλφρεντσον με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του δημιουργεί ένα αριστουργηματικό θρίλερ, μια ταινία απότομης ενηλικίωσης, με μικρές δόσεις μαύρου χιούμορ.

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.