ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ" ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ ΑΜΦΡΕΝΤΣΟΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

H Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης σας προσκαλεί στις θερινές προβολές της που γίνονται κάθε Τετάρτη στις 9:00 μμ και 11:00 μμ στο
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, Λεωφορείο 237 από Οδό Ακαδημίας και στάση μετρό Δάφνης, τηλ.210-9919818, 210-9941199, 210-9914732, ιστοσελίδα: www.klh.gr, email:cineclubilioupolis@gmail.com)ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: OΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ
(LÄT DEN RÄTTE KOMMA IN)

του ΤΟΜΑΣ ΑΛΦΡΕΝΤΣΟΝ (ΣΟΥΗΔΙΑ, 2008, έγχρωμη,114΄)

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κάρε Χέντεμπραντ, Λίνα Λίντερσον, Περ
Ράγκναρ, Χένρικ Νταλ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζον Αβίντε Λιντκβιστ (διασκευή του ομότιτλου
μυθιστορήματός του)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χόιτε Βαν Χοϊτέμα
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιόχαν Σόντερκβιστ


Εξαιρετική ταινία του φανταστικού κινηματογράφου, στην οποία ο Σουηδός σκηνοθέτης Τόμας Άλφρεντσον καταφέρνει να συγκρατήσει το βαμπιρικό μύθο στο πλαίσιο μιας καταγραφής καθαρά κοινωνικών θεμάτων και όχι μεταφυσικών.
Ο δωδεκάχρονος Όσκαρ ζει με την αδιάφορη μητέρα του και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ιδιαίτερα βίαιη σχολική κοινωνία. Κάποια στιγμή θα αναπτύξει φιλία με ένα περιθωριοποιημένο κορίτσι-βαμπίρ, που θα τον εμψυχώσει. Τα δύο παιδιά περνούν πολλές ώρες μαζί. Ανάμεσά τους δημιουργείται μια συνενοχή, καθώς αποκόβονται από το εξωτερικό τους περιβάλλον, ενώ μέσα από αυτήν τη φιλία ελλοχεύει ο έρωτας εξιδανικευμένος, αφού δεν μπορεί να εκφραστεί σε σαρκικό επίπεδο.
Εικαστική ομορφιά των πλάνων, ελλειπτική γραφή και διακριτική ηχητική μπάντα. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των δύο νεαρών, ιδιαίτερα της Λίνα Λίντερσον.
Ο Τόμας Άλφρεντσον με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του δημιουργεί ένα αριστουργηματικό θρίλερ, μια ταινία απότομης ενηλικίωσης, με μικρές δόσεις μαύρου χιούμορ.

Comments

Popular posts from this blog

Την Τρίτη, 21/3/2017 o Ν. Σερβετάς στην εκπομπή ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ για Σουηδια και Νορβηγία

Αντίο Τρύφωνα!

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.